Raiffeisen Bank urmărește cu atenție evoluția situației în această perioada și pregătește soluții suplimentare pentru sprijinirea antreprenorilor cu credite în derulare. Banca oferă asistență personalizată, în timp real afacerilor care întâmpina greutăți semnificative în contextul pandemiei COVID 19 și a început implementarea de astfel de măsuri, în sensul:
➔ amânării cu 3 luni a ratelor de capital
➔ prelungirii pe o perioadă între 3 și 12 luni a linii de credit scadente în perioada imediat următoare;
Totodată, banca a simplificat în regim de urgență, fluxurile interne și documentația necesară, astfel încât aceste modificări să poată fi implementate cu un minim de efort din partea clientului, iar o parte dintre clienți să beneficieze de prelungiri le perioadei, fără să fie necesar să se deplaseze la banca.
“Este important că firmele care aplică pentru modificarea termenilor contractuali să o facă în mod responsabil, pe baza unor dificultăți reale, care pot fi evaluate în mod concret. Obiectivul declarat al băncii este de a traversa momentul actual alături de toți partenerii IMM, care beneficiază de la noi de produse de creditare pentru afacerea lor” a subliniat Vladimir Kalinov, vicepreședinte retail, Raiffeisen Bank.

Cei care sunt în situații speciale, rugați să se adreseze băncii

În calitate de  reprezentant legal al unei persoane juridice, dacă sunteți în carantină, autoizolare sau alte situații speciale și considerați că veți avea probleme cu plata la timp a ratelor la credite, va rugăm să va adresați telefonic persoanei care gestioneza relația cu compania dvs. (responsabilul dvs. de client sau director agenție) sau să contactați banca la numărul de telefon  021 306 3007.
De asemenea, urmărim îndeaproape măsurile adoptate de Guvern privind sprijinirea IMM-urilor și, în plus, lucrăm alături de partenerii noștri internaționali (BERD, BEI, FEI) la implementarea unor soluții care să sprijine acest sector, atât de important pentru funcționarea economiei naționale. De îndată ce acestea vor fi disponibile, le vom putea oferi rapid clienților noștri.
“Suntem alături de antreprenori pentru a analiză modificarea condițiilor lor de afaceri – piețe, prețuri, surse de aprovizionare, provocări legate de forță de muncă, pentru diversele categorii IMM, profesii liberale sau start-up-urile sprijinite în ultimii ani prin programul factory by RAIFFEISEN BANK”, a adăugat Vladimir Kalinov.

Peste 13.000 de antreprenori au luat credit de la Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank  a creditat în 2019 peste 13.300 de antreprenori, iar 4800 dintre ei au beneficiat de împrumuturi prin programe dedicate de la instituții financiare internaționale.
Dincolo de măsurile dedicate creditării IMM-urilor, banca pune la dispoziție acestora și o pagină dedicată, cu informații de actualitate în contextul COVID-19 și sfaturi despre cum pot folosi serviciile digitale ale băncii pentru a-și gestiona afacerea de acasă: https://www.raiffeisen.ro/imm/;
La finalul anului trecut, Raiffeisen Bank avea în portofoliu aproape 2,2 milioane de persoane fizice, peste 92.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii. Totodată, banca are o rețea de 800 ATM-uri, 300 mașini multifuncționale (MFM-uri) și 22.000 de POS-uri.
Raiffeisen Bank își asigura clienții că activitatea de baza a băncii va fi asigurată în această perioada și că va continuă să ia toate măsurile necesare pentru a-și proteja clienții, angajații, partenerii.