Anunț important pentru clienții Raiffeisen Bank România care dețin cont și card! Începând cu prima săptămână a lunii aprilie, au fost introduse modificări semnificative. Toții cei vizați trebuie să fie la curent cu aceste schimbări.

Compania a implementat reglementări noi începând cu data de 8 aprilie. Acestea afectează în special operațiunile de schimb valutar în cadrul Smart Hour.

Limită lunară la Raiffeisen Bank România pentru anumite tranzacții

Un aspect important de reținut este că acum există o limită lunară de 10.000 de euro pentru astfel de tranzacții. Este important ca cei care sunt clienți să fie conștienți de această limită atunci când efectuează tranzacții de schimb valutar.

În trecut, clienții care dețineau cont și card la Raiffeisen Bank puteau schimba maxim 30.000 de euro, într-o lună cu 20 de zile bancare. Puteau face acest schimb la cursul BNR (Banca Națională a României), între orele 10 și 11.

Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank/SURSA FOTO: Dreamstime

Modificarea se aplică din 8 aprilie

Cu toate acestea, începând cu data de 8 aprilie 2024, pentru operațiunile de schimb valutar efectuate în Smart Hour, se va aplica o limită lunară de 10.000 de euro (sau echivalent).

Este important să se știe de această modificare atunci când efectuați tranzacții de schimb valutar.

Raiffeisen Bank a mai spus că, din 8 aprilie 2024, în Smart Hour, se va putea schimba lei-euro sau euro-lei până la 1.500 euro pe zi. Se poate face acest lucru în zilele lucrătoare de luni până vineri, între orele 10 și 11.

Schimbul se face la cursul BNR valabil la data efectuării schimbului valutar. Aceasta a fost informația transmisă de bancă înainte de implementarea modificărilor.

Care este suma totală a tranzacțiilor de schimb valutar efectuate în Smart Hour

Astfel, suma totală a tranzacțiilor de schimb valutar efectuate în Smart Hour, pe parcursul unei luni, va fi de trei ori mai mică. Ea se va limita la suma de 10.000 de euro, conform reprezentanților instituției financiare.

„În afara intervalului Smart Hour sau dacă limita de 10.000 euro (sau echivalent) este atinsă, în ecranul aplicației se va afișa cursul de schimb valutar aplicabil tranzacției.

Vei putea alege dacă dorești sau nu, să efectuezi și să confirmi schimbul valutar la cursul afișat”, adaugă reprezentanțiii băncii.

În luna martie, clienții Raiffeisen Bank România au primit o altă veste importantă. ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) a informat persoanele fizice că pot recupera sumele calculate greșit de bancă.