Începând cu detalii importante pentru securitatea financiară a clienților, BCR reamintește că sumele din conturile clienților sunt garantate până la 100.000 de euro, separat pentru fiecare deponent, în conformitate cu Schema de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar din România.

Modificări anunțate clienților de BCR

O nouă opțiune, Round Up, vine să simplifice economisirea pentru clienții cu carduri de debit. Cu Round Up, fiecare plată efectuată cu cardul este rotunjită în sus la cel mai apropiat multiplu de 5, iar diferența este transferată automat în contul de economii al clientului. Acest serviciu oferă o modalitate eficientă și automată de a economisi, fără a necesita efort suplimentar din partea clientului.

BCR vine și cu vești bune pentru clienții care își doresc economii mai flexibile. Conturile de economii vor avea o sumă minimă de deschidere și un sold minim pentru funcționare de 0 lei/euro/dolar. De asemenea, conturile de economii care rămân inactive timp de 6 luni, fără tranzacții și cu un sold zilnic de 0, vor fi închise automat.

Pentru cei mici, BCR lansează George Junior, un instrument dedicat educației financiare a copiilor între 7 și 14 ani. Prin intermediul George Junior, copiii au acces la un cont curent și un card de debit cu un design special, precum și la propria aplicație de internet banking. Părinții au control complet asupra contului copilului, putând realiza transferuri instantanee de bani și monitoriza tranzacțiile.

În plus, banca introduce opțiunea de aderare online la Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS (Pilonul III) și la Fondul de Pensii Administrat Privat BCR (Pilonul II), administrate de BCR Pensii, SAFPP SA. Aceste funcționalități oferă clienților posibilitatea de a-și construi în mod eficient și simplu siguranța financiară pentru perioada de pensionare.

bcr
SURSA FOTO: Dreamstime

Schimbări legate și de comisioane

Pe lângă aceste noutăți, BCR anunță și modificări ale unor comisioane, care vor intra în vigoare începând cu data de 19 iunie 2024. Printre acestea se numără comisioane lunare de administrare pentru conturile George și comisioane pentru operațiuni de transfer credit interbancar. Clientul are posibilitatea de a evita plata acestor comisioane îndeplinind anumite condiții, cum ar fi primirea unui anumit flux lunar de bani în cont.

Astfel, începând cu 19.06.2024 se vor aplica următoarele modificări referitoare la:

  • comisionul de administrare aplicabil contului George având atașat un card Standard/Gold/Platinum, în cazul în care condiția de încasare și tranzacționare nu este îndeplinită;
  • alte comisioane aplicabile tuturor conturilor curente și pachetelor de cont curent.

Noile comisioane

  • Comision lunar de administrare cont George cu card Standard – 12 lei sau
  • Comision lunar de administrare cont George cu card Gold – 25 lei.
  • Comision lunar de administrare George cu card Platinum – 50 lei.

În toate aceste cazuri, se plătesc 0 lei comision când primești lunar în cont minimum 1.000/5.000/10.000 lei, în funcție de cardul deținut și efectuezi cel puțin o tranzacție fără numerar.

  • Comision BCR pentru operațiuni de transfer credit interbancar (plăți) în George, în Lei și EUR, către bănci din România/străinătate – 4 lei sau 0 lei pentru plățile în lei dacă îți deschizi cont George.

De asemenea, dacă deții cont curent George sau pachet TotalCont, One sau Erste Private Banking, comisionul BCR pentru plățile în lei este 0.

  • Comision de conversie valutară, aplicabil la valoarea unei tranzacții efectuată în altă monedă decât moneda cardului de debit – 2,50%. Comisionul de conversie valutară se aplică pentru toate tipurile de tranzacții cu cardul efectuate în altă monedă decât cea a cardului.
  • Comision de livrare în România a cardului de debit – 15 lei.