Într-un comunicat de presă difuzat joi, Banca Mondială a precizat că Agenţia sa Multilaterală de Garantare a Investiţiilor (MIGA) va ajuta Raiffeisen Bank International să acorde credite în Albania, Belarus, Bosnia Herţegovina, Kosovo şi Serbia.

'Acoperirea MIGA va reduce profilul de risc al operaţiunilor RBI în aceste ţări, permiţând băncii să menţină creditarea locală, să stimuleze creşterea economică, să creeze locuri de muncă şi să reducă sărăcia', se arată în comunicatul Băncii Mondiale.

Băncile europene au devenit reticente la acordarea de noi credite în Balcani din cauza nivelului ridicat al împrumuturilor neperformante şi a normelor stricte impuse de băncile mamă, ceea ce a condus la stagnarea creditării, în cel mai bun caz.

Raiffeisen Bank International a fondat filiala din România în anul 1998. Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare clienţilor persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii cu o bază de aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 7.700 de companii. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: