Fondul îşi propune să limiteze scăderea maximă posibilă la 10%,  chiar dacă situaţia pieţei este mai dificilă.

‘Într-un context de piaţă destul de complicat, cu dobânzi scăzute şi acţiuni aproape de maximele istorice, obţinerea de randament, fără a expune investitorii unor riscuri însemnate, necesită o adaptare permanentă şi o abordare creativă. Răspunsul nostru la această situaţie: fondurile de randament absolut.”a declarat CEO Raiffeisen

„Potenţialul lor de a genera randament în orice situaţie şi capacitatea de a limita semnificativ pierderile, le-au făcut să fie prima opţiune a investitorilor noştri în acest an. Dacă ne uităm la Raiffeisen Benefit, în ultimul an, a înregistrat un randament de aproximativ 6%, în condiţiile în care scăderea maximă înregistrată a fost de doar 2,9%, recuperată integral”, a mai declarat CEO Raiffeisen. 

Accesul la fondul nou lansat este liber de orice costuri,  până la 4 august.  În cazul fondurilor de randament absolute administrate de  Raiffeisen, nu se percep comisioane de răscumpărare.

Raiffeisen Asset Management este al doilea mare administrator de fonduri din România, cu active în administrare de 1,5 miliarde euro.