Având în vedere că negocierile dintre PSD şi Pro România privind candidaturile pentru Capitală par sortite eşecului, Victor Ponta îşi doreşte candidaţi proprii. Iar numele vehiculat pentru Primăria Generală a Capitalei ar putea fi o adevărată lovitură de imagine.

Dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), are o imagine foarte bună în Bucureşti, potrivit unor sondaje recente, şi se pare că este alegerea lui Victor Ponta pentru a ocupa fotoliul pe care stă acum Gabriela Firea.

Spre deosebire de Raed Arafat, Alexandru Rafila s-a remarcat prin poziții echilibrate, fiind una din vocile raționale ale acestei perioade, notează Evenimentul Zilei.

„Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri, care sunt introduse acum, adică cele referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate. Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile. Sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor. Pe de altă parte aştept, este posibil să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus” , a declarat Prof. Rafila, în contextul creșterii numărului persoanelor depistate cu COVID-19 în România.

Care este poziţia oficială a lui Victor Ponta?

Ce spune însă Victor Ponta despre candidatura lui Rafila? Liderul Pro România a declarat, la România TV, că formaţiunea sa va anunţa oficial săptămâna viitoare care sunt candidaţii pentru alegerile locale. El recunoaşte că a purtat discuţii şi cu Robert Negoiţă, pentru ca noua sa formaţiune, Bucureşti 2020, să propună candidaţi şi proiecte comune cu Pro România pentru Capitală.

“Săptămâna viitoare o să ne anunțăm candidații la București şi în restul ţării. Am avut o discuție, azi, cu fostul meu coleg Robert Negoiță şi am discutat foarte multe despre ce putem face pentru Bucureşti ca să venim cu nişte oameni şi cu nişte proiecte de modernizare a Bucureştiului. O să prezentăm și persoanele, săptămâna viitoare.

Noi credem că ar trebui anulate alegerile din 27 septembrie, dar în acelaşi timp suntem pregătiţi pentru aceste alegeri. (…) Mi-aş dori să fim siguri că după 27 septembrie, după alegeri, nu intră toată ţara din nou în carantină, numai de dragul să facem alegeri că stă PNL-ul mai bine”, a declarat Victor Ponta.

Liderul Pro România a mai comentat subiectul posibilei candidaturi a lui Rafila şi la postul public de televiziune, miercuri seară. Ponta a declarat: “M-aş bucura, pentru că am o părere foarte bună despre domnia sa”.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin