În primul rând, acesta s-a declarat îngrijorat de informațiile apărute în spațiul public conform cărora pandemia nu ar exista de fapt, iar oamenii au fost încurajați să nu respecte măsurile de protecție.

„Am început o serie de activități, nu este total surprinzător. În spațiul public au apărut tot felul de informații. Că de fapt epidemia nu există, virusul nu există și foarte mulți oameni au fost încurajați să nu respecte măsurile acestea de protecție individuală care până la urmă au rezultat în protecția comunității în care ei trăiesc”, a declarat Alexandru Rafila.

Pe de altă parte, reprezentantul OMS punctează faptul că pandemia nu va dispărea și trebuie găsit în acest sens un echilibru între măsurile de protecție luate și buna funcționare a societății.

„Cred însă un lucru și aici trebuie să fim toți de acord. Acest comportament precaut trebuie să ne caracterizeze viața în următoarele luni, poate în următorul an, pentru că această pandemie nu va dispărea însă noi o să trebuiască să continuăm activitățile economice, sociale, cele de învățământ.

Mi se par extrem de importante și atunci trebuie să ajungem la obișnuința unor măsuri pe care le luăm de comportament preventiv și asta e situația.

Trebuie să ne asumăm lucrul ăsta și să mergem înainte.

Am spus de la început că trebuie să găsim un echilibru între măsurile luate pentru protejarea sănătății publice și măsurile care să facă posibilă funcționarea societății și funcționarea economiei”, a mai spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Sursă foto: INQUAM/George Călin