„Să nu ne panicăm, să nu creăm o isterie, dar nici să nu renunțăm la comportamentul precaut. Oamenii să se comporte cu grijă, cu precauție”, a declarat Alexandru Rafila sâmbătă, la Digi24.

Acesta atrage atenția asupra celor care transmit mesaje periculoase în spațiul public precum cel că pandemia nu ar fi gravă și virusul nu s-ar mai transmite.

„Să nu dăm curs îndemnului de a nu respecta reguli. S-ar putea ca relaxarea să fie potențată de anumite mesaje transmise, că nu este o pandemie gravă, că virusul nu se mai transmite. Ne uităm și la cifrele din alte țări, unde se înregistrează o creștere a numărului de cazuri, lângă noi, în Balcani – în Macedonia, în Bulgaria”, a dat Rafila exemple similare după relaxarea măsurilor de restricție.

Rafila punctează faptul că un procent foarte mic din populație a trecut prin boală, așa că nu există motive să credem că oamenii nu se mai pot îmbolnăvi și face apel în continuare la respectarea măsurilor de igienă și distanțare socială.

„Nu avem motive să considerăm că nu mai sunt persoane care se pot îmbolnavi, pentru că un procent foarte mic din populație a trecut prin boală. Cred că dacă ne comportăm cum trebuie nu vom avea niciun fel de problemă”, a mai arătat Alexandru Rafila.