Potrivit șefului DSU, în cazul în care românii au crezut că virusul a dispărut, acest lucru nu se va întâmpla prea curând, iar toată populația României trebuie să fie responsabilă.

„Subliniem faptul că asta nu înseamnă să nu respectăm regulile, masca trebuie să devină obligatorie, distanțarea socială. Modul în care conviețuim cu virusul acum este important. Trebuie să fim foarte responsabili.

Este o ușoară pantă descendentă. Știm că situația este sub control. Dar asta nu garantează că numărul cazurilor nu poate crește”, a declarat Raed Arafat.

Presiuni mari în industrie

Totodată, șeful DSU a vorbit și despre presiunile industriei pentru relaxarea unor măsuri de restricție. Potrivit acestuia, majoritatea oamenilor nu înțelege și pune „interesul economic înainte” de orice.

„Mesaje de acest fel ajung peste tot. E foarte multă lume care nu înțelege sau care a pus interesul economic înainte. Economia poate fi impactată chiar și fără măsuri de restricți. La un anumit moment, te poți trezi cu firma ta care are 50 de angajați, cu 30 dintre ei izolați sau la spital. Și atunci din nou impactul economic e foarte mare.

Cerem oamenilor să fie foarte atenți. Eu înțeleg foarte bine că vin patroni care vor să îi relaxăm.

Dacă era după ei, dădeam drumul la turism, la terase. Dar nu merge acest lucru, nu este posibil. Impactul poate fi și mai devastator dacă scăpăm de sub control infecția cu SARS-COV-2″, a mai spus şeful DSU.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea