Aflat la Digi 24, Raed Arafat a avut un mesaj dur pentru românii care consideră că pandemia de coronavirus este inofensivă. Acesta a declarat că majorarea numărului de cazuri este îngrijorătoarea, având în vedere că acum, pe teritoriul României, se află 6.000 de cazuri active.

”Nu e o gripă obișnuită”

„Aceste cazuri există, cine nu crede, să caute pe cei care s-au externat și care erau simptomatici. Să spună ei cum s-au simțit când erau în spital. Am văzut în ultima perioadă, unele televiziuni au arătat interviuri cu oameni care au zis clar: n-am crezut și uite că am ajuns și intubat.

Atât de greu vorbeau, respirau greu. Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită. Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase”, a precizat secretarul de stat.

”Ne rămâne o singură soluție”

„Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit!

Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!”, a spus Raed Arafat.

„Nu e o boală care este foarte simplă, are unele complicații pe care nu le vedem cu altele, are complicații nu numai pe sistemul pulmonar. Situația oricând poate să degenereze”, a spus Arafat.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne a declarat că românii care respectă regulile vor fi afectați de cei care le iau în derâdere.

Sursa foto: INQUAM/Octav Ganea