Raed Arafat taie aripile optimiștilor: Revenirea la viața de dinaintea pandemiei s-ar putea să nu se petreacă atât de repede pe cât speră unii.

Arafat spune că situația bună în care se află în acest moment România se poate schimba în orice moment și face apel la vigilență.

Raed Arafat taie aripile optimiștilor: Vaccinarea este singura soluţie!

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a afirmat joi seară că pandemia nu a trecut, chiar dacă momentan suntem ”într-o situaţie bună”.

Arafat atrage atenţia că ”oricând poate să se schimbe” situaţia actuală, iar vaccinarea este singura soluţie pentru a pune capăt pandemiei.

Întrebat când vom reveni cu totul la normalitatea de dinaintea pandemiei, Arafat a precizat că am putea atinge acest deziderat când vom atinge 60% -70% rată de vaccinare.

”Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat. Şi aici insist că nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut.

Îmi pare rău că sunt lucruri care poate că unii spun că mergem la relaxare, că a trecut pandemia. Pandemia nu a trecut.

”Vaccinarea, obligatorie pentru a ieşi către situaţia de normalitate”

Suntem într-o situaţie bună. Oricând poate să se schimbe. La toamnă să vedem că începe să crească.”, a spus Araft joi seară, la Antena 3.

Şeful DSU afirmă că ”vaccinarea este obligatorie şi extrem de necesară”.

”Cu cât acceptăm, ne vaccinăm şi avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem mai aproape de normalitate şi ne putem întoarce la normalitatea în care să nu purtăm mască nici în spaţiile închise şi să nu ne mai uităm la aspectele cu distanţele şi cu toate aceste aspecte.

Dar trebuie să mergem mai departe pe campania de vaccinare, care este, la acest moment, poate cel mai important act care se întâmplă în combaterea pandemiei.

Vaccinarea… obligatorie pentru cine doreşte, nu înseamnă că luăm oamenii şi îi obligăm. Obligatorie pentru a ieşi către situaţia de normalitate”, a precizat secretarul de stat, potrivit sursei citate, în contextul anunțării joi seară de către Președintele Klaus Iohannis a calendarului privind renunțarea la restricții.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca.