Mai mulți pacienți COVID vor fi transferați din București. Arafat: Vor ajunge la un centru universitar

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a precizat că au fost înregistrate sute de solicitări de transfer.

„Între 1 şi 8 septembrie am avut 50 de solicitări de transfer, între 9 şi 17 septembrie – 206 solicitări de transfer, iar între 18 şi 23 septembrie – 535 de solicitări de transfer, care au fost manageriate la nivelul Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. Astăzi am luat decizia să transferăm patru pacienţi din Bucureşti de la unităţile de primiri urgenţe, unde se află pacienţi intubaţi, către Târgu Mureş, către terapie intensivă, care este operată de Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Târgu Mureş. Nu scade calitatea îngrijirilor. Vor ajunge la un centru universitar, dar, totuşi, este mult mai bine decât să rămână în UPU, mai ales că locurile nu sunt multe în Bucureşti”, a precizat Raed Arafat.

Există promisiunea suplimentării numărului de paturi de terapie intensivă

Simultan, din partea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) există promisiunea suplimentării numărului de paturi de terapie intensivă, potrivit celor spuse de Arafat.

„Astăzi, după discuţiile care au avut loc cu ASSMB, care se ocupă din partea Primăriei Municipiului Bucureşti de spitalele primăriei, avem promisiunea că astăzi o să intre un număr de paturi de terapie intensivăpaci suplimentare. Se aşteaptă emiterea avizului. De la DSP s-a dat o parte din avize şi va mai da restul avizelor astăzi DSP. Înseamnă că vom mai avea creşteri de număr de paturi. Dar totuşi, vom opera transferuri către Târgu Mureş ca să menţinem un număr de paturi libere pentru tot ce vine la unităţile de primiri urgenţe ce necesită terapie intensivă”, a completat șeful DSU.

De asemenea, în intervalul 1 iulie şi 23 septembrie au fost emise 233 de detaşări de personal medical.

„Între 9 şi 23 septembrie, totalul personalului detaşat – pentru că printr-un ordin pot fi detaşaţi mai mulţi medici şi asistenţi – a fost de 272 de persoane”, a conchis Raed Arafat.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin