Succesul presupune multă muncă, sacrificiu și perseverență, iar persoanele care ajung acolo, cunosc pe parcursul acestui drum pasiunea pentru viață și echilibrul între minte, trup și suflet.

Dr. Laura Angelescu, medic specialist oftalmolog, a fondat, împreună cu soțul ei, dr. Daniel Angelescu, medic chirurg oftalmolog, prima clinică privată de oftalmologie din Deva, în 2016, fiind piatra de temelie a lanțului de oftalmologie OpticLine-Dr.Angelescu. A fost un vis devenit realitate.

Clinica a devenit între timp un reper pe harta medicală a oftalmologiei regionale, extinzându-se cu puncte de optică medicală în toate orașele importante ale județului Hunedoara. A urmat deschiderea următoarelor două clinici, în Petroșani și Lugoj, punând în prim plan satisfacția pacienților. Rețeaua OpticLine-Dr.Angelescu a ajuns în 5 ani, la peste 50 de angajați, și o cifră de afaceri de peste 2 mil. Euro. Acțiunile de voluntariat și pro-bono în domeniul medical rămân în atenția fondatorilor, care se implică activ în diverse cauze.

Dr. Laura Angelescu este caracterizată de empatie, mult bun simț, atenție la detalii și foarte sensibilă la nevoile celorlalți. Născută și crescută în Alba-Iulia, a absolvit cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu“ din Cluj-Napoca. Și-a continuat pregătirea cu o bursă Erasmus și un stagiu de practică în Oftalmologie în Angers, Franța. Ramura pediatrică a oftalmologiei și-a perfecționat-o printr-o pregătire practică în „Hôpital Universitaire des Enfants Reine Fabiola“ Bruxelles, Belgia și un stagiu clinic efectuat in „University of Iowa Stead Family Children’s Hospital“, Iowa SUA, clinică de referință aflată în Top 10 pentru sistemul de sănătate din Statele Unite ale Americii.

În anul 2019 a câștigat bursa Global Education & Training Grant a Academiei Americane de Oftalmopediatrie și Strabism prin Children’s Eye Foundation care promovează educarea intensivă și oferirea de îngrijire preventivă în populația pediatrică la nivel mondial pentru a pune capăt problemelor tratabile de pierdere a vederii, fiind singurul membru din țară cu o astfel de distincție. A participat la congrese și cursuri de perfecționare atât în țară, cât și în străinătate (Londra, Bruxelles, Amsterdam, Barcelona, Marrakech, Washington, San Francisco, etc.) actualizându-și constant cunoștințele în funcție de ultimele noutăți apărute în domeniul oftalmologiei la nivel mondial.

Rolul de mamă a fost definitoriu în alegerea supraspecializării, prea puțin abordată în România în momentul de față: oftalmopediatria, un domeniu în continuă dezvoltare și care necesită o abordare specifică. „Datorez drumul meu profesional mamei mele, care încă din copilărie m-a învățat că având ambiție, perseverență și seriozitate niciun vis nu este prea îndrăzneț, iar în domeniul medical unde atât auto-depășirea cât și munca în echipă sunt valoroase, acest principiu rămâne fundamental“, declară dr. Laura Angelescu.

Succesul a venit ca rezultat al încrederii și îndrăznelii de a visa și a pune în practică ceea ce și-au dorit. În prezent, rețeaua OpticLine-Dr.Angelescu este printre cele mai performante rețele de oftalmologie din Transilvania, însumând un număr de zece cabinete de optică medicală, o optică de lux, trei clinici de diagnostic și chirurgie oftalmologică în Deva, Petroșani și cea mai recent inaugurată, în Lugoj.