„A fost activat planul roșu. E totul în curs. E vorba de următoarea oră. Sunt medici din București, Călărași, Ialomița, Constanța care intervin la fața locului. Sunt și copii implicați în accident. Nu avem date despre rănile avute”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Şeful DSU Raed Arafat a precizat că 17 persoane au fost evauate, unele fiind deja transportate la spital, fiind trei puncte în care au avut loc accidente în lanţ, cu peste 40 de autoturisme implicate.

„Noi avem trei puncte unde sunt maşini accidentate, între km 172 şi km 183. Numărul maşinilor accidentate, din ce am înţeles, depăşeşte 40”, a spus Raed Arafat, la postul Digi 24.

El a precizat că, în urma carambolului de pe A2, a fost declanşat plan roşu şi plan alb la Constanţa şi, până la acest moment, 14 persoane au fost evaluate medical, iar trei au fost transportate la spital.

„Planul roşu a însemnat trimiterea de la Constanţa a unui număr mai mare de echipaje de prim-ajutor de terapie intensivă mobilă – un echipaj şi 13 echipaje de la serviciul de ambulanţă, iar din judeţele limitrofe – din Ialomiţa, s-au trimis echipaje de descarcerare de prim ajutor şi de pompieri de stingere şi s-au trimis şi de la Călăraşi maşini de descarcerare şi de multiple victime, iar de la Bucureşti s-au trimis zece maşini de tip B, două maşini de terapie intensivă de tip C, un post medical avansat, o maşină de multiple victime şi o maşină de descarcerare”, a mai spus Arafat.

Şaptesprezece persoane, inclusiv cinci copii, au fost rănite, unele fiind deja preluate şi transportate la spital, în urma unor accidente în lanţ cu 40 de autovehicule care s-au produs vineri în trei puncte apropiate de pe A2, în zona localităţii Medgidia, pe sensul către litoral, conform şefului DSU Raed Arafat. Accidentele au avut loc în condiţii de ceaţă pe A2.

La nivelul judeţului Constanţa au fost activate Planul Roşu de Intervenţie, dar şi planul alb, care se referă la organizarea activităţii în cadrul spitalului în cazul unei situaţii cu multiple victime. Traficul a fost deviat.

Conform ISU Dobrogea, în autovehiculele implicate în accidente se află aproximativ 100 de persoane.

17 persoane au fost rănite

Datele au fost confirmate de ISU Dobrogea, care a transmis că 17 persoane au fost rănite în accidentul de A2, printre care şi cinci copii, acestea fiind preluate de către echipaje SMURD şi echipaje de Ambulanţă pentru a fi transportate la spital.

La acest eveniment rutier au fost alocate forţe de la patru inspectorate pentru situaţii de urgenţă. Astfel, ISU Bucureşti-Ilfov a trimis 17 echipaje, dintre care 10 SMURD, ISU Constanţa – 17 echipaje dintre care 10 SMURD, cărora li s-au mai adăugat 13 ambulanţe de la Serviciul Judeţean Constanţa. De asemenea, de la ISU Călăraşi au ajuns la faţa locului o descarcerare, un echipaj de transport victime multiple şi patru ambulanţe ale SAJ, iar ISU Ialomiţa a intervenit cu cinci echipaje.

Comandantul ISU Dobrogea, Cristian Mihai Amarandei, a declarat pentru News.ro că aproximativ 40 de autoturisme au fost implicate în accidentul de pe A2, dar evaluarea forţelor de intervenţie continuă. De asemenea, la nivelul judeţului Constanţa a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, dar şi planul alb, care se referă la organizarea activităţii în cadrul spitalului în cazul unei situaţii cu multiple victime.

Cel mai grav accident de pe A2 a avut loc în 5 noiembrie 2016, la kilometrul 67, când patru persoane au murit, iar 57 au fost rănite. Accidentul, în care au fost implicate 29 de maşini, s-a produs tot pe fondul ceţii.