Într-un mesaj postat pe pagina personală de facebook, Raed Arafat atrage atenția că numărul cazurilor de coronavirus este în continuă creștere în România, iar acesta este doar începutul pandemiei.

„Pentru cei care pun la îndoială încă faptul că infecția cu COVID 19 continuă, iar cifrele nu sunt în scădere. Iată ce s-a întâmplat în ultimele 4 zile:

Luni- 349 cazuri noi

Marți- 325 cazuri noi

Miercuri- 270 cazuri noi

Azi Joi- 392 cazuri noi.

Până acum, din păcate, am depășit 850 de decese. Pe plan mondial până acum s-au confirmat 3.846.226 de persoane și au decedat, din păcate, 265.873 de persoane, iar pandemia este doar la începutul ei”, a scris Raed Arafat, pe pagina personală de facebook.

Apel la români

Totodată, șeful DSU face apel la români „să aibă grijă, să aibă răbdare, să fie înțelepți, și să respecte în continuare regulile de distanțare”, indiferent de cât de dificil este acest lucru.

Potrivit acestuia, „regretul vine prea târziu și cu costuri care pot fi foarte mari”.

„Solicităm în continuare oamenilor să aibă grijă, să aibă răbdare, să fie înțelepți, și să respecte în continuare regulile de distanțare, indiferent cât de greu le este și indiferent ce păreri sau „trăzneli” citim pe rețelele de socializare sau ascultăm în spațiul public.

Am ajuns la o faza hilară încât nu mai avem răbdare să terminăm ce am început cu bine, și ni se induce în continuare ideea că nu ar mai fi nevoie de măsuri și ideea că totul este bine și că măsurile care au fost luate ar fi fost nejustificate și incorecte. Unii chiar încearcă să convingă populația că boala nu ar exista și că totul ar fi o invenție și o conspirație, însă mă întreb dacă vreunul dintre aceștia se va simți pentru un moment responsabil pentru îmbolnăvirea sau decesul unei persoane care a luat de bune datele false și manipulative răspândite de acesta. Eu vă rog, în continuare, să respectați regulile și să aveți grijă, indiferent ce vi se spune, pentru că regretul vine prea târziu și cu costuri care pot fi foarte mari!” a adăugat Arafat.