Potrivit șefului DSU, relaxarea măsurilor ar urma să aibe loc în luna mai, cel mai probabil pe la mijlocul lunii, însă nimic nu este sigur și totul „depinde de cum evoluează situația”.

„Încă este devreme de vorbit de măsuri de relaxare și să spunem că, de mâine, s-a terminat Paștele, gata, relaxăm situația. Deci, nu va fi așa. (…) Dacă noi mergem mai departe – și am zis că după 1 mai – deci în cursul lunii mai poate că vor fi primele măsuri și nu înseamnă în 2 mai, poate prin 10, în 11, prin 15. Nu știu ce să vă zic. Poate înainte, după. Depinde cum evoluează situația”, a spus Raed Arafat.

Totodată, șeful DSU a precizat că e conștient de faptul că cetăneținii sunt mulțumiți de măsuri, însă aestea sunt necesare.

„Nimănui nu-i convine să continue măsurile, dacă nu sunt necesare. Dacă noi continuăm măsurile, înseamnă că ele sunt necesare. În momentul în care considerăm că o anumită măsură nu mai este necesară, în mod clar că, în cel mai scurt timp, măsura este eliminată”, a mai spus Arafat.

Mare atenție de 1 mai

Șeful DSU a amintit și despre ziua de 1 mai și a făcut un apel la populație să evite orice fel de ieșire și să respcte toate regulile care au fost în vigoare și pe durata Paștelui.

De asemenea, Raed Arafat a preciat că măsurile de relaxare nu vor dispărea brusc, ci totul se va face treptat.

„Măsurile de distanțare și măsurile care le-am luat până acum rămân valide. Rugămintea către populație de 1 mai este să evite să-și planifice ieșiri și să respecte regulile care au fost și pe durata Paștelui, chiar mai bine decât le-au respectat pe durata Paștelui. Relaxarea nu se va face brusc, se va face treptat, se va face într-un mod foarte bine calculate”, a adăugat șeful DSU.

foto: INQUAM PHOTOS, Octav Ganea