La începutul acestei luni, Broadcom a oferit 70 de dolari pentru fiecare acţiune Qualcomm sau 103 miliarde de dolari în numerar şi acţiuni pentru întreaga companie, aceasta urmând să fie cea mai mare achiziţie realizată vreodată în sectorul de tehnologie.

‘După o analiză exhaustivă, derulată în consultare cu consilierii noştri juridici şi financiari, Consiliul de Administraţie a ajuns la concluzia că oferta Broadcom subevaluează în mod dramatic Qualcomm şi ar genera o incertitudine semnificativă cu privire la reacţia organismelor de reglementare’, a explicat preşedintele Consiliului de Administraţie de la Qualcomm, Tom Horton.

Potrivit termenilor ofertei venite de la Broadcom, acţionarii Qualcomm ar urma să primească 60 de dolari în numerar şi 10 dolari în acţiuni Broadcom pentru fiecare acţiune Qualcomm. Incluzând şi datoriile, oferta evaluează compania Qualcomm la 130 de miliarde de dolari.

Însă oferta celor de la Broadcom vine într-un moment în care compania încearcă să finalizeze preluarea NXP Semiconductors NV, unul din cei mai mari producători de chipuri pentru vehicule, o achiziţie de 38 de miliarde de dolari. Broadcom a subliniat că propunerea sa este valabilă indiferent dacă preluarea NXP de către Qualcomm se va finaliza sau nu.

Qualcomm, unul din primii producători de chipuri pentru telefoane mobile, furnizează chipurile de modem utilizate de firme precum Apple, Samsung şi LG pentru ca telefoanele lor să se conecteze la reţelele de date wireless. Dacă va reuşi să preia Qualcom, Broadcom va deveni furnizorul principal de chipuri utilizate în cele aproximativ 1,5 miliarde de smartphone-uri care ar urma să fie vândute la nivel mondial în acest an. AGERPRES