„Fantomele liberale roz cu buline. În ultimele zile asistăm la «atacuri» suburbane la adresa prim-ministrului Ciolacu. Atacuri venite din partea unor «lideri marcanţi» pnl..

Ce-i mână pe ei în luptă? Deficitul bugetar? Nu… Că’ e opera lor! Şi nu Ciolacu a împrumutat 100 miliarde € în ultimii trei ani….. Pensiile speciale? Nuuu! Că’ au avut trei prim-miniştri… şi nu preşedintele PSD este beneficiar de pensie specială, ci al lor!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Liberalii ar pregăti un puci împotriva lui Nicolae Ciucă

Europarlamentarul susține, de asemenea, că PNL ar pregăti un puci împotriva liderului partidului, Nicolae Ciucă.

„Şi atunci oare ce i-a apucat?!? Nu cumva a început sezonul de vânătoare în PNL? Cu un scenariu în care nişte băieţi deştepţi din PNL pun pe unii mai puţin deştepţi să provoace replici de la PSD împotriva actualei conduceri PNL?

Şi apoi să-şi valorifice experienţa recentă de a schimba rapid conducerea (zic unii că prin sept)…. Iar apoi, după catastrofa PNL de la europarlamentare, să vină ei, băieţii liberali deştepţi şi să-i radă şi pe cei mai puţin deştepţi şi să fie ei şefi PNL când se fac listele la Parlament… eventual Guvern….

Şi între timp să vrei să laşi impresia că-ţi pasă de ţară……. Dar… fantomele fac gălăgie până când aprinzi lumina…( cu moderaţie la consumul de energie căci aţi avut “grijă” şi de asta!)”, a conchis Mihai Tudose.

Ion Cristoiu, despre Nicolae Ciucă

Și jurnalistul Ion Cristoiu a analizat recent situația din interiorul PNL și a făcut câteva comentarii despre Nicolae Ciucă.

„De regula, în democrațiile serioase, unul din partide ar fi în opoziție, dar la noi amândouă sunt la putere, și amândouă acționează ca și cum ar fi la opoziție, mai ales PNL. Despre această posibilitate a existenței a două guverne într-unul singur am atras atenția încă din seara de 23 iunie. Atunci îi spuneam Monicăi Mihai având două guverne. Acest lucru ne arată că Ciucă nu este un om prost politic. Premier părea om prost politic. Faptul că face aceste ședințe, îi subminează autoritatea.

Totul pornea de la o inițiativă a PNL-ului, și anume a lui Nicolae Ciucă de a aduna la fiecare luni pe miniștrii PNL și de a le da indicații pe linie de partid, în așa fel încât miniștrii PNL se duc la ședința de guvern cu o ureche plină de indicații pe linie de partid ale șefului lor, și când se duc la ședința, ascultă doar cu un sfert de ureche la Marcel Ciolacu, premierul PSD.

Această situație s-a văzut în situația acestor măsuri de reducere a deficitului bugetar, la care se câcâie cele două partide de câteva luni. Reducerea deficitului bugetar este o operațiune necesară, iar ea nu poate fi făcută decât de măsuri revoluționare. Este foarte interesant că fiecare dintre cele partide au dat în presa propunerile lor privind reducerea deficitului bugetar, în așa fel încât astăzi înainte de ședința coaliției, noi am avea de a face cu fiecare dintre cele două partide, care au încercat sa convingă electoratul ca propunerile lor sunt cele mai bune.

Normala ar fi fost ca ele să nu fie date publicității, să meargă la coaliție, și acolo să fie anunțate printr-un comunicat final sau o conferință, în care să se spună că „noi am căzut de acord cu aceste măsuri”.

În situația în care PSD a venit cu niște propuneri făcute publice și PNL a venit cu niște probleme făcute publice, chiar dacă să zicem s-ar înțelege la un moment dat în coaliție, imaginea de două viziuni asupra reducerii deficitului bugetar rămâne. Mi s-ar fi părut normal să nu existe această campanie electorală pe seama participării la guvernare, ca fiecare partid să țină pentru el. Se mergea la coaliția de guvernare, putea să dureze o zi două ședința, și de acolo se ieșea cu niște măsuri care erau considerate ale coaliției”, a explicat Ion Cristoiu.