Ministrul Sănătății a reușit să îi provoace pe cei de la PSD. Aceștia solicită Guvernului să facă publice sumele cheltuite pentru achiziţia dozelor de vaccin anti-COVID-19. Pesediștii sunt de părere că afirmațiile acesteia  sunt „inacceptabile”. Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă a susținut anterior că astfel de informaţii ar fi „confidenţiale”.

„Partidul Social Democrat solicită Guvernului să prezinte cetăţenilor care sunt sumele cheltuite pentru achiziţia dozelor de vaccin anti-COVID-19. Afirmaţia ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, că astfel de informaţii ar fi „confidenţiale” este inacceptabilă, având în vedere că este vorba de bani publici, colectaţi din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni şi că destinaţia acestor fonduri este de interes public”; transmite PSD într-un comunicat dat publicităţii luni.

Cererile PSD către Guvern

PSD vrea ca Executivul să facă publice numărul de doze din fiecare tip de vaccin anti-COVID-19 care au fost contractate de Guvern şi la ce preţ total. Totodată, social-democrații mai vor să știe și numărul dozelor de vaccin care au fost deja achiziţionate până în prezent de Guvern şi costul acestora. Ei mai au și alte întrebări. PSD vrea să știe şi numărul dozelor din fiecare tip de vaccin care au fost administrate efectiv în România şi cel al dozelor care au fost irosite ca urmare a utilizării necorespunzătoare sau a expirării termenului de garanţie.

PSD vrea, totodată, ca Guvernul să informeze opinia publică despre câte doze din fiecare tip de vaccin au fost revândute către alte state şi care a fost preţul total obţinut şi despre dozele din fiecare tip de vaccin care au fost donate altor state. În cazul în care Guvernul nu va reacționa, PSD va merge mai departe.

„În cazul în care Guvernul va refuza să răspundă, în mod transparent, la întrebările de mai sus, PSD va folosi toate căile parlamentare şi juridice pentru a aduce adevărul în faţa cetăţenilor”, precizează sursa citată.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin