Scandal uriaș în USR! Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, îi nemulțumește chiar și pe colegii săi de partid.

Deputatul Emanuel Ungureanu îi cere demisia, arătând că nu va fi mai indulgent cu colegii săi de partid decât cu cei de la PSD, din contră.

Scandal uriaș în USR! Institutului de Urologie din Cluj, mărul discordiei

Emanuel Ungureanu cere demisia ministrului Sănătății, după ce conducerea Institutului de Urologie din Cluj și-a dat demisia zilele trecute, ca protest față de lipsa de finanțare.

Directorul Silviu Moga a renunțat la funcție, iar ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a venit la Cluj, pe furiș, pentru a încerca să rezolve problemele, fără succes.

Prin urmare, deputatul USR Emanuel Ungureanu îi cere demisia ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, pe care o acuză de incompetență.

”Sunt foarte supărat pe Ministrul Sănătății și pe doamna ministru Ioana Mihăilă, în mod specific. În ciuda apelurilor repetate pe care le-am făcut la adresa ministerului, în calitate de deputat, conducerea Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj a fost mințită constant de Casa Națională de Asigurări, care a promis conducerii instituției o finanțare suplimentară prin mărirea TCP (tarifului pe caz ponderat), lucru care nu s-a mai întâmplat.

Managerul Institutului de Transplant și-a dat demisia

În plus am solicitat, fără succes, creșterea finanțării prin programul de transplant și introducerea secției ATI a Institutului în programul național AP ATI (Acțiuni prioritare ATI).

Am făcut drumuri cu managerului Institutului, dr. Silviu Moga, la Casa Națională de Asigurări, am făcut adrese la Minister, la care nu a răspuns Ministerul timp de trei luni.

Din cauza acestui val de minciuni și angajamente ignorate, managerul Institutului de Transplant dr Silviu Moga și-a dat demisia acum câteva zile”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu, potrivit stiridecluj.ro.

Sâmbătă seara, ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a venit la Cluj, pe furiș, pentru a discuta cu cei de la Institut, după ce directorul și-a dat demisia pentru că toate apelurile au fost ignorate.

”A venit degeaba la Cluj”

”Practic a venit degeaba la Cluj, pentru că atunci când i-am atras atenția că lucrurile sunt grave și e nevoie de suport, am fost ignorați. Motiv pentru care am declarat public că îmi retrag sprijinul politic pentru actuala conducere a Ministerului Sănătății”, a mai declarat Ungureanu, potrivit sursei citate.

El a explicat că Institutul este o unitate medicală de top, dar primește bani ca orice secție de urologie de la un spital din țară.

”Ei tratează cazuri complexe care costă foarte mult. Spitalele mai mici din țară trimit la Cluj cazuri ca ruptură de rinichi, cazuri foarte complexe. Spitalele care trimit la Cluj cazurile ca să se rezolve iau aceleași sume cu spitalul care rezolvă problema.

Secțiile de urologie din țară trimit cazurile, dar finanțarea este egală. Noi am promis reforma în sănătate. Tu ca spital mic, dacă nu rezolvi cazurile, ar trebui să primești mai puțin, iar cei care le rezolvă mai mult. Acesta este cazul Institutului clujean.

”Adrian Gheorghe nu a făcut nimic”

De când a venit la Casa Națională de Asigurări de Sănătate domnul acesta Gheorghe (Adrian Gheorghe), de la Londra, nu s-a făcut nimic.

Trebuie să se înțeleagă că dacă ești o haltă de tren medicală, care numai trimiți cazurile grave la alții, ar trebui să primești bani mai puțini.

Eu am fost la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, cu managerul Moga și am cerut criterii de performanță.

Dacă am fost vocal cu PSD, sunt de 10 ori mai exigent cu ai mei. Eu așa fac politică nu mă prefac că nu îi văd. Vreau să văd performanță în curtea mea. Să vină alt coleg din USR să fie ministru, spre exemplu dl. dr. Adrian Wiener, medic în Arad, care să vină la minister și să înlocuiască actuala conducere incompetentă.

”De 6 luni nu avem performanță”

Lumea vrea performanță și de 6 luni nu avem”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Fostul director al Institutului de Urologie din Cluj, dr. Silviu Moga, a declarat că și-a dat demisia din cauză că toate cererile pentru o finanțare mai serioasă nu au fost ascultate.

”Am făcut demersuri și am chemat-o pe doamna ministru la Cluj, dar nu a venit. Sâmbătă seara a sosit și inițial nu a vrut să stea de vorbă cu mine, pentru că nu sunt director.

A acceptat să discutăm, alături de alți colegi, dar tot nu s-a promis ceva clar.

Noi am preluat foarte multe cazuri de urologie în ultima vreme. Se lucrează cu materiale foarte scumpe și avem nevoie de predictibilitate financiară mai mare. Noi facem intervenții care la privat costă mii de euro”, a declarat Silviu Moga.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea.