Preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei, Viorel Ştefan (PSD), a declarat, vineri, că a avut în cursul dimineţii o întâlnire cu conducerea PSD în care s-a stabilit ca partidul să susţină în continuare amendamentele la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale.

„Am discutat să continuăm lupta şi să susţinem în continuare amendamentele, şi cel privind majorarea punctului de pensie”, a precizat Viorel Ştefan, citat de Mediafax. El a spus că s-a întâlnit în cursul dimineţii cu preşedintele PSD, Mircea Geoană.

Şedinţa comisiilor parlamentare de buget-finanţe era programată să înceapă la ora 10.00, însă până la ora transmiterii acestei ştiri aceasta nu începuse. Motivul acestei întârzieri invocat de membrii comisiilor era faptul că PSD avea o şedinţă.

Deputatul PDL Petru Călin a declarat, pentru MEDIAFAX, că un alt motiv pentru întârzierea începerii şedinţei era legat de multiplicarea celor câtorva mii de amendamente depuse la proiectul bugetului de stat pe anul 2010, amendamente care trebuie analizate de comisiile de buget-finanţe.

Comisiile de buget-finanţe şi-au suspendat, joi după-amiază, dezbaterile la proiectul de buget pe 2010 din cauza lipsei centralizatorului cu amendamente, care a îngreunat discuţiile concrete pe modificările propuse de unii parlamentari.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, joi, înaintea dezbaterilor din comisiile parlamentare de buget, că dacă plenul Parlamentului va aproba modificările făcute în comisii la bugetul la asigurărilor sociale acestea vor fi aplicate de alt ministru de Finanţe, sugerând că va demisiona. Parlamentarii din comisii au propus majorarea pensiilor şi reducerea contribuţiilor sociale, amendamente care majorează deficitul la bugetul consolidat.