PSD nu dă înapoi! Este o condiție care nu poate fi negociată, spune Sorin Grindeanu

Prim-vicepreşedintele PSD a fost oferit explicații suplimentare despre condiția respectivă, punctând faptul că „PSD nu va abdica”. Mai apoi, acesta a vorbit despre faptul că PNL îşi doreşte să primească Ministerul de Finanţe iar PSD ar trebui să primească Ministerul Justiţiei.

„Văzusem înainte de a coborî la conferinţă că vor şi Finanţele, şi prim-ministrul, şi Justiţia, am văzut o declaraţie a unui prim-vicepreşedinte şi, eventual, PSD să vină cu cel mai mare număr de voturi din Parlament, 157, şi să luăm, dacă ne îngăduie, Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul, nu?”, a declarat Sorin Grindeanu.

De asemenea, Grindeanu a afirmat că aceia care spun de fiecare dată că vor eliminarea pensiilor speciale sunt cei care „au tărăgănat lucrurile”.

„Cei care au promovat desfiinţarea pensiilor speciale în Parlament au fost cei de la PSD”, a completat acesta.

Sorin Grindeanu: Este nevoie de un compromis

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu a declarat anterior că cea mai bună variantă de premier este Marcel Ciolacu.

„La un moment se ajunge într-un punct în care este nevoie de un compromis. Clasa politică nu realizează că suntem într-un moment grav pentru România și românii așteaptă soluții și nu ceartă. De aceea ne-am întâlnit și astăzi ca să venim cu primele soluții și cu primele noastre propuneri. Astea sunt cele mai importante lucruri, din perspectiva noastră”, a spus Sorin Grindeanu.

De asemenea, Sorin Grindeanu a fost întrebat ce crede despre propunerea ca Leonardo Badea să preia Ministerului Finanțelor.

„Am să vă dezamăgesc și am să vă spun că nu s-a pronunțat ieri niciun nume”, a precizat Grindeanu.

Amintim că premierul Florin Cîţu a declarat că a avut o discuţie bună cu PSD. Acesta nu a exclus varianta de a ceda social-democraţilor funcţia de premier, prin rotaţie.

„A fost o discuţie bună, dar nu putem să spunem peste noapte că totul e roz. Suntem responsabili, vrem să facem un guvern, ne uităm la cea mai bună soluţie pentru România şi pentru PNL”, a spus Florin Cîțu.