Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu a declarat, vineri, că cea mai bună variantă de premier este Marcel Ciolacu.

„La un moment se ajunge într-un punct în care este nevoie de un compromis. Clasa politică nu realizează că suntem într-un moment grav pentru România și românii așteaptă soluții și nu ceartă. De aceea ne-am întâlnit și astăzi ca să venim cu primele soluții și cu primele noastre propuneri. Astea sunt cele mai importante lucruri, din perspectiva noastră”, a spus Sorin Grindeanu.

De asemenea, Sorin Grindeanu a fost întrebat ce crede despre propunerea ca Leonardo Badea să preia Ministerului Finanțelor.

„Am să vă dezamăgesc și am să vă spun că nu s-a pronunțat ieri niciun nume”, a precizat Grindeanu.

Liderii partidelor PSD și PNL au discutat soarta Guvernului

Liderii partidelor PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu s-au întâlnit, joi seara, pentru a discuta soarta noului Guvern. Premierul Florin Cîțu a precizat că în discuții a apărut și varianta unei rotații a premierilor, de la PNL și de la PSD. De asemenea, el a lăsat să se înțeleagă că se îndreaptă spre o alianță PSD-PNL-UDMR. Marcel Ciolacu nu a negat această posibilitate.

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că a avut o discuţie bună cu PSD. Acesta nu a exclus varianta de a ceda social-democraţilor funcţia de premier, prin rotaţie.

„A fost o discuţie bună, dar nu putem să spunem peste noapte că totul e roz. Suntem responsabili, vrem să facem un guvern, ne uităm la cea mai bună soluţie pentru România şi pentru PNL”, a răspuns, vineri, Florin Cîțu.

„Mergem în Partidul Național Liberal cu concluzia celor două discuții, iar decizia o va lua Partidul Național Liberal, nu președintele PNL. Este o altă schimbare pe care am făcut-o după congresul din septembrie”, a declarat președintele PNL.

Totodată, premierul Florin Cîțu a precizat că în discuții a apărut și varianta unei rotații a premierilor, de la PNL și de la PSD.

„Suntem responsabili în formarea noului guvern” a declarat premierul Cîţu.

De asemenea, Florin Cîțu, susține că UDMR va face parte din viitorul guvern. El a lăsat să se înțeleagă că se îndreaptă spre o alianță PSD-PNL-UDMR, ceea ce ar aduce o majoritate parlamentară.

”UDMR va face parte din guvern, sunt partenerii noștri și va face parte din orice formulă de guvern”, a spus Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu pledează pentru un guvern PSD-PNL

Marcel Ciolacu susține că cea mai bună variantă pentru România, astăzi, ar fi un guvern PSD-PNL, care să confere stabilitate. Acesta spune că și Florin Cîțu a înțeles că nu mai poate să fie prim-ministru în viitorul guvern.

”Eu cred că este cea mai bună soluție în acest moment (un guvern PSD-PNL). Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar România nu mai poate rezista la încă o criză politică.

Primul lucru pe care l-am cerut domnului Cîțu, ieri, a fost execuția bugetară. Ne-a fost trimisă execuția bugetară, ne vom uita foarte atent pe ea, pentru a nu minți românii. Ce se poate anul acesta, se poate, ce nu se poate va veni anul viitor.

Este foarte important să depășim aceste luni până în martie, dacă vom reuși să înțelegem. Cred că și domnul Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie prim-ministrul României.”, a spus Marcel Ciolacu.