Comitetul Executiv al PSD se reuneşte astăzi (luni) pentru a valida lista PSD de candidaţi la alegerile europarlamentare. Mai mult, se pare că participarea şefului partidului, Liviu Dragnea,încă nu este sigură, deoarece Codrin Ştefănescu a anunţat că liderul partidului a fost din nou internat în spital sâmbătă seară, din cauza problemelelor pe care le are la coloană.

Un lucru este sigur, în urma anunţului făcut deja de Dragnea, este cunoscut politicianul care deschide lista. Astfel, pe primul loc al listei PSD pentru Parlamentul European urmează să fie luat de către Rovana Plumb.

”Eu nu ştiu pe ce loc va decide Comitetul Executiv Naţional să fie Rovana Plumb pe listele de europarlamentare, dar eu o voi propune pe primul loc. Şi după europarlamentare, o să o rog pe doamna prim-ministru Dăncilă să o mai propună şi altceva pe doamna Rovana Plumb”, spunea Liviu Dragnea la jumătatea lunii martie.

Conform surselor Capital, lista este următoarea: Rovana Plumb, Carmen Avram, Dragoş Benea, Claudiu Manda, Dan Nica, Ioan Mircea Paşcu, Maria Grapini, Victor Negrescu, Natalia Intotero, Bianca Gavriliţă, Cătălina Ştefănescu, Emilian Pavel, Victor Boştinaru, Maria Zoană, Claudia Ţapardel.

Rămâne de văzut ce vor decide PSD-iştii luni, mai ales că nici prezanţa lui Dragnea nu este sigură în urma anunţului făcut de Ştefănescu.

„Aseară a avut iar o problemă de sănătate medicii au insistat şi a fost internat câteva ore. I s-au făcut injecţii. sperăm ca totul să fie bine, mâine avem CEX, se va stabili lista pentru europarlamentare. Sperăm ca starea de sănătate a preşedintelui Liviu Dragnea să fie foarte bună pentru mâine. Durerile nu se opresc. Se pare că varianta pe care a ales-o de a face infiltraţii şi terapie nu este cea mai bună. Cred că va ajunge tot la operaţie”, a declarat Codrin Ştefănescu duminică, la Braşov.

Potrivit legislaţiei în vigoare, PSD trebuie să valideze lista de candidaţi pentru europarlamentare cât mai repede, având la dispoziţie doar câteva zile! Termenul limită de depunere a candidaturilor este 28 martie, ora 24:00.