Social-democrații îi solicită președintelui Klaus Iohannis să iasă ”din letargie”, să-și asume ”Guvernuel său”, iar la final să îi ceară demisia premierului Florin Cîțu.

PSD consideră că soluția cea mai rapidă de încetare a crizei politice și guvernamentale este ca președintele Klaus Iohannis să își exercite rolul constituțional de mediator și să solicite demisia urgentă a prim-ministrului Florin Cîțu. O astfel de intervenție din partea președintelui ar pune capăt imediat conflictului politic care afectează grav România.

Este inacceptabil ca economia României să fie paralizată, iar cetățenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpățânează să se agațe de funcția de șef al Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eșecul „Guvernului Său”, întrucât a girat personal numirea lui Cîțu în funcția de premier și a agreat participarea USR-PLUS la guvernare, alături de PNL și UDMR, într-o Coaliție a Pierzătorilor în alegeri. Toate aceste partide sunt vinovate în egală măsură de catastrofa economică și socială pe care o vedem în prezent în România.

Prin urmare, președintele Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia a premierului Cîțu, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim, în cel mai scurt timp.”, scriu cei de la PSD.

„Nu Cîțu trebuie să plece acasă, ci Guvernul Cîțu!”

„Fie penelişti, fie userişti – sunt gata să arunce în aer o țară ai cărei cetățeni resimt deja, pe propria piele, consecințele catastrofalei guvernări PNL/USR.

Dar, ca orice improvizație, mariajul de conveniență dintre PNL şi USR n-avea cum să aibă viață lungă.
Şi PNL, şi USR sunt burduşite cu politicieni cărora le este complet indiferent prețul pâinii, aliment de bază pentru români, valoarea salariului minim pe economie sau dacă facturile la gaz vor asfixia, în această iarnă, sute de mii de români şi pe familiile lor.

Le este indiferent dacă un tren cu elevi întorşi din tabără rămâne blocat în câmp: ei numesc asta «revoluția bunei guvernări».”, au scris de asemenea, cei de la PSD pe pagina de Facebook a formațiunii

.Sursă foto: Facebook, Guvernul României