Mihai Tudose a dezvăluit planul PSD. Europarlamentarul a susținut că PSD nu vrea să-l dea jos pe Cîţu, pe motiv că nu își dorește ca cei de la USR-PLUS să se întoarcă și să nenorocească ţara. Mihai Tudose, care este și vicepreşedinte PSD, a explicat de ce PSD nu va vota moţiunea alianţei USR-PLUS.

Mihai Tudose a explicat că PSD nu va vota moţiunea USR-PLUS întrucât acesta presupune doar schimbarea lui Cîţu din funcţia de premier. Din punctul de vedere al social-democraților, acest lucru nu este suficient. Europarlamentarul a explicat că PSD doreşte, pe lângă plecarea lui Cîţu, şi ieşirea USR-PLUS de la guvernare.

„USR-PLUS nu vrea să cadă Guvernul pentru că Guvernul e rău, ci pentru că Florin Cîţu e rău. Stau şi mă întreb, programul Anghel Saligny este al lui Cîţu sau al Guvernului? USR-PLUS vrea în continuare la guvernare cu acest PNDL 3 pe care l-au făcut ţăndări în ultimele zile.

Îmi aduc aminte de momentul din 2017 când PSD şi-a dat jos guvernul prin moţiune, iar USR-ul de atunci nu a votat acea moţiune, deci logica de atunci era că sunt de mână cu Dragnea. Oamenii sunt chitiţi să stea la butoane. Din acest motiv PSD nu s-a alăturat demersului lor. Noi nu vrem să-l dăm jos pe Cîţu şi ei să vină înapoi să nenorocească ţara. Noi vrem să ne întoarcem la popor, să zică el cum apreciază activitatea alianţei. Şi noi încercăm să salvăm ce se mai poate salva din ţară”, a arătat Tudose.

Moţiunea USR-PLUS nu mai are sens

El a susținut că moţiunea acum nu mai are sens pentru că guvernul acesta nu mai există. Tudose a susținut că parcursul constituţional îi dă dreptul la un maximum de 45 de zile, nu mai e o problemă de dacă, ci de când.

„Ciolacu a spus că moţiunea e la dispoziţia AUR şi USR-PLUS, dar s-o semneze şi să avem o discuţie şi despre întoarcerea la popor. Moţiunea noastră are ca subiect critica întregului guvern, nu doar a lui Cîţu, pe când moţiunea cealaltă e îndreptată exclusiv împotriva lui Cîţu. Această alianţă contra naturii nu poate functiona.

Să vedem cât de competenţi au fost miniştrii USR-PLUS. Îl avem pe Ghinea, cu absorbţie zero in 2016 şi cu PNRR făcut praf acum. Năsui a făcut praf comerţ exterior, acum încearca să înlocuiască partea de administrare speciala ca sa praduiasca niste intreprinderi. Drulă, la Brăila, spre exemplu, ne-a transmis că în loc de nişte drumuri care sunt prinse în PNRR a ales o altă soluţie, face el un drum în y, aşa că n-a reuşit decât ca în loc de 200 km sa faca 300 km. Noi de-asta facem şosele ca să ajungem mult mai târziu. Competenţii de la Sănătate au făcut ţăndări tot, inca mai numaram mortii de anul trecut.

Oamenii aproape ca si-au indeplinit targetul pe care l-au avut. Dacă miniştrii demisionează mâine, Cîţu mâine este istorie. CCR a zis că nu mai poate fi numit acelaşi prim-ministru, o sa puna altul şi USR se va întoarce din nou la chiftele, că au de făcut nişte consultanţe, nişte drumuri”, a declarat Mihai Tudose la RTV.