Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat luni că social-democraţii vor depune moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe după ce acesta va implementa site-ul IMM Invest, adăugând că vor fi invitaţi mai mulţi miniştri în Parlament la dezbaterea „Ora Guvernului”, transmite Agerpres.

„În niciun stat european, un personaj precum domnul Cîţu, care a dat bir cu fugiţii în plină pandemie de coronavirus, cu 10 minute înainte de a fi învestit în funcţia de prim-ministru, nu ar mai fi putut să fie nici măcar portar la Ministerul Finanţelor, cu atât mai puţin ministru al Finanţelor. Cu un astfel de personaj care vede peste tot extratereştri, spioni, hackeri şi alte chestiuni, se luptă cu tot felul de himere de tipul acesta, n-ar trebui să se regăsească în nicio funcţie guvernamentală. Avem în intenţie depunerea unei moţiuni simple împotriva domnului Cîţu. Îl vom lăsa să îşi implementeze, ştiţi că de o săptămână se chinuie cu un site, IMM Invest şi înţeleg că suntem tot noi vinovaţi pentru faptul că nu este capabil nici măcar să facă funcţional un amărât de site. Îl vom lăsa zilele acestea să îşi implementeze acest site, înţeleg că mâine e termenul limită, să-l implementeze pentru a nu fi acuzaţi că boicotăm în vreun fel, o măsură de altfel necesară, care putea fi îmbunătăţită mult şi o vom face în Parlament săptămânile următoare, iar după aceea vom discuta de moţiune simplă”, a spus Simonis la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că mai mulţi miniştri vor fi chemaţi în Parlament la „Ora Guvernului” și se vor depune moțiuni simple împotriva acestora. Primul vizat este Ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Vom invita în perioada următoare mai mulţi miniştri la ‘Ora Guvernului’ şi vom depune şi moţiuni simple împotriva acestora. Primii care vor fi invitaţi, după domnul Vela, care este săptămâna viitoare, vor fi doamna Anisie, doamna Violeta Alexandru, domnul Tătaru, evident, care între timp înţeleg că îşi fiscalizează la farmacia proprie măştile pe care le vinde, cel puţin când e presa de faţă, vă asigur că vom demonstra în fiecare clipă şi domnului Orban şi celorlalţi faptul că Parlamentul funcţionează”, a menţionat acesta.