PSD face mișcarea momentului. Alexandru Rafila a dat vestea cea mare. Potrivit deputatului PSD, social-democraţii au depus amendament pentru finanțarea construcției a 200 de centre medicale comunitare și 50 de centre medicale de specialitate în orașele mici.

Totodată, Rafila mai subliniat faptul că toate problemele din domeniul Sănătății trebuie rezolvate, iar pacienții trebuie să fie în siguranță.

“Realitatea ne arată că toate problemele ridicate în moțiunea simplă pe Sănătate își demonstrează valabilitatea și trebuie rezolvate rapid. Astăzi discutăm despre asistența medicală și siguranța pacienților”, a spus deputatul PSD Alexandru Rafila.

Acesta a vorbit și despre incendiul de la Insitutul Marius Nasta, în care mai mulți pacienți și-au pierdut viața. Potrivit acestuia,e există riscuri atunci când echipamentele sunt suprasolicitate.

“Aseară, a avut loc un incident îngrijorător la Institutul Marius Nasta, care a afectat pacienții dintr-o unitate mobilă de terapie intensivă. În continuare asistăm la imobilismul Ministerului Sănătății de a monitoriza și de a asigura siguranța pacienților internați în secțiile de terapie intensivă și de asistență medicală dedicate pacienților COVID, unde există riscuri majore datorate suprasolicitării echipamentelor.

Sunt puține șanse ca actualul buget, coroborat cu lipsa de acțiune a Ministerului Sănătății, să rezolve această situație”, a mai spus Alexandru Rafila.

PSD vine în ajutorul românilor

Rafila a mai subliniat faptul că românii au nevoie de acces la serviciile de sănătate în condiții decente și sigure. În acest context, PSD a decis depunerea unui amendament pentru finanțare a 200 de centre medicale comunitare în mediul rural și 50 de centre în orașele mai mici.

El a mai adăugat că românii nu au nevoie doar de „vorbe goale și declarații sforăitoare”.

“Deși ele au fost preluate în programul de guvernare al USR-PLUS! Tocmai de aceea, PSD a depus amendament pentru finanțarea construcției a 200 de centre medicale comunitare în mediul rural și 50 de centre medicale de specialitate în orașele mici. Sumele solicitate pentru modernizarea și dotarea spitalelor au în vedere tocmai asigurarea urgentă a condițiilor de asistență medicală și de siguranță a pacienților. Românii au nevoie de acces efectiv la servicii de sănătate, în condiții decente și sigure. Nu doar de vorbe goale și declarații sforăitoare”, a mai spus deputatul PSD Alexandru Rafila.

Sursa foto: Inquam Photos, Sabin Cirstoveanu