Într-o postare de pe pagina de facebook a PSD, social democrații susțin că, în contextul pandemiei de coronavirus, „răul produs de guvernarea PNL în economie se numără în sute de mii de joburi dispărute, dar Iohannis, Orban și Cîțu pierd timpul în ședințe inutile”.

„România a pierdut 400.000 de joburi de la declanșarea crizei COVID-19. Guvernul liberal s-a întrecut în promisiuni despre repornirea economiei, dar nu a prezentat nici până acum un plan #concret și #coerent pentru a ajuta firmele românești.

În aprilie dispăreau 7.000 de locuri de muncă pe zi. În mai dispar 10.000 de locuri de muncă pe zi.

Haosul produs de liberali cu vidul legislativ de după starea de urgență și țeapa IMM INVEST au făcut ravagii în economie. Oamenii de afaceri nu mai au încredere în Orban și Cîțu. Ei știu că nu pot supraviețui crizei fiindcă statul nu le oferă niciun sprijin, doar vorbe!”, se arată într-un mesaj publicat de PSD pe Facebook.

”Suntem conduți de o guvernare incompetentă”

Totodată, PSD consideră că „în criza COVID-19 suntem conduși de o guvernare incompetentă interesată doar de bani și putere, nu și de problemele oamenilor #GuvernulVID.”

„Au crezut că pot guverna România prin restricții, amenzi și haos.

Sute de mii de amenzi date în timpul stării de urgență au fost declarate ilegale. Justiția riscă să fie blocată de valul de români care le contestă.

Au anunțat starea de urgență, dar n-au avut și legislația pregătită, fiindcă au uitat să o trimită la timp Parlamentului. În Zilele Prostiei PNL, țara a fost lăsată la voia întâmplării, în #vid legislativ.

Au impus obligații precum purtarea măștii și termoscanarea la intrarea în magazine, fără a avea însă legea publicată în Monitorul Oficial.

Au folosit criza COVID-19 ca să acumuleze puterea totală și nimic pentru păstrarea nivelului de trai al românilor și supraviețuirea firmelor românești”, se mai arată în mesajul PSD.