Prim-vicepreşedintele liberalilor, Rareş Bogdan, a comentat, miercuri seară, viitorul scenei politice din România. El crede că PNL va fi “condamnat” să guverneze şi în următorii 4 ani şi jumătate, mai ales că PSD vine cu aceleaşi feţe în continuare şi nu reuşeşte să se recredibilizeze, la atât de puţin timp după guvernarea Dăncilă. “Gradul de dezamăgire pe care îl produce PNL, neputând să dea toate măsurile pe care le așteaptă poporul în timp util (…)  nu este atât de mare ca gradul de respingere pe care îl are PSD”, subliniază liberalul.

“PNL are o șansă uriașă datorită a două componente. Unu, constanta Klaus Iohannis și, doi, faptul că gradul de dezamăgire pe care îl produce PNL, neputând să dea toate măsurile pe care le așteaptă poporul în timp util, și din cauza COVID-19, și din cauză că avem o majoritate constituită din opt forțe politice, nu este atât de mare ca gradul de respingere pe care îl are PSD. Atât timp cât PSD va ieși în față cu Olguța Vasilescu – eu mi-aș dori să iasă mai mult Codrin – cu Ciolacu, cu Bădălău, cu Paul Stănescu, cu Firea, oameni care și-au arătat măsura faptelor în guvernarea Dăncilă, PNL rămâne unica alternativă. Pentru că PSD, cu aceste fețe, va respinge în continuare. A trecut prea puțin timp de la guvernarea Dăncilă pentru ca ei să se recredibilizeze”, a declarat Rareş Bogdan pentru B1 TV.

“Un partid de inadaptați sau cu lideri inadaptați, care nu reușesc să se adapteze realităților românești”

Europarlamentarul liberal analizează şi alternativă reprezentată de USR şi PLUS. Rareş Bogdan critică cele două formaţiuni şi vorbeşte despre “un partid de inadaptați sau cu lideri inadaptați”, care nu reuşesc să se adapteze realităţilor din România şi vin să critice Biserica, tradiţiile sau familia, chestiuni care contează foarte mult pentru cetăţeni. Liberalul atrage totuşi atenţia că, în aceste condiţii, este foarte important alături de cine va alege PNL să guverneze în anii ce vor urma.

“Pe de altă parte, a treia forță politică nu reușește să se adapteze, este inadaptabilă. În momentul în care ataci Biserica, conservatorismul, tradițiile românești, aici mă refer la USR – PLUS… E clar că un partid de inadaptați sau cu lideri inadaptați, care nu reușesc să se adapteze realităților românești, unde contează și Biserica, și tradițiile, și familia, și multe alte chestiuni, care nu reușește să depășească 14%, 15%, USR, cu un PSD nereformat, care reușește să scoată aceleași fețe respingătoare, care nu se pot recredibiliza în spațiul public, PNL, având constanta Klaus Iohannis, care în continuare se bucură de o mare credibilitate, va fi condamnat să guverneze următorii patru ani și jumătate. E important cu cine va guverna”, a mai precizat Rareş Bogdan, scrie b1.ro.