Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni la Parlament că, cel puțin pe perioada stării de urgență, nu se pune problema ca partidul pe care îl conduce să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

În același timp, Ciolacu și-a exprimat nemulțumirea cu privire la lipsa măsurilor concrete venite dinspre Executiv, pentru sprijinirea economiei naționale.

La o lună și o săptămână de la declararea stării de urgență în România, firmele românești nu pot beneficia de nici un suport financiar pentru sprijinirea activității lor și nu le rămâne altceva de făcut decât să concedieze oamenii, a acuzat liderul social-democrat.

”S-a creat o majoritate în Parlament”

”Noi considerăm că Guvernul nu a venit în acest moment cu nimic concret După 7 zile de la atacul marțienilor asupra site-ului domnului Cîțu, administratorii firmelor nu pot accesa creditele, nici guvernamentale, nici din fonduri europene”, a mai spus Ciolacu.

În consecință, președintele interimar al PSD a anunțat că a fost creată în Parlament o majoritate care poate înainta și susține un program concret economic, pentru sprijinirea economiei.

Ciolacu nu a precizat dacă această majoritate va fi folosită pentru demiterea, după expirarea perioadei de urgență, a Guvernului Orban, dar a arătat că există foarte mari nemulțumiri asupra modului în care cabinetul liberal a găsit de cuviință să acționeze în plac economic, în contextul epidemiei de coronavirus.