Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri că din cele 25 de ordonanţe de urgenţă emise de Guvernul Orban cu o zi înainte doar şase vor intra în vigoare, deoarece celelalte nu au avize şi nu pot fi publicate în Monitorul Oficial, relatează Agerpres.

OUG privind alegerile nu va intra în vigoare

Victor Ponta a susţinut că ordonanţa privind organizarea alegerilor se află printre cele care nu vor intra în vigoare, în schimb ordonanţa de urgenţă pe sănătate are toate avizele.

“Din cele 25 de ordonanţe de urgenţă doar şase dintre ele au primit avize, celelalte 19 nu mai pot să intre în vigoare pentru că Guvernul a fost demis şi decizia este deja în Monitorul Oficial. Deci să adopţi 25 de ordonanţe de urgenţă, să adopţi mai ales ceea ce evident naşte nişte contradicţii şi o problemă pentru absolut toată lumea legat de sănătate. Eu am criticat ordonanţa pe sănătate bazându-mă pe ceea ce spune Raed Arafat, pe ceea ce spun oameni care se pricep la sistemul de Sănătate. Deci Guvernul Orban a fost o anomalie încă de la început. Am spus acest lucru. Modul în care au obţinut voturile de învestire a fost un mod urât şi lucrurile s-au decontat”, a afirmat Ponta, într-o declaraţie de presă susţinută la Parlament alături de preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

El a adăugat că “una dintre ordonanţele care nu au primit aviz este cea referitoare la organizarea alegerilor”.

“Nu va intra în vigoare. Nu a fost trimisă către Monitorul Oficial pentru că nu are avize”, a explicat Ponta.

Liderul Pro România a precizat însă că ordonanţa pe sănătate are avizele necesare. “Atunci ne trebuie cât mai rapid un guvern care să o abroge”, a mai spus Victor Ponta.