Marcel Ciolacu a declarat după moțiunea de cenzură că a avut o discuție cu Victor Ponta și au căzut de acord să-l nominalizeze pe Remus Pricopie. Liderul interimar al PSD a mai adăugat că acesta este doar un prim pas spre o alianță electorală cu Pro România.

„Cand exista o criza, trebuie sa vii cu o solutie, nu inseamna ca va fi si acceptata de dl Iohannis”, a precizat de cealaltă parte Victor Ponta.

Jurnalistul Victor Ciutacu a comentat decizia celor doi lideri pentru nominalizarea lui Pricopie.

„Deci opozanții fioroși Ciolacu și Ponta se duc la Iohannis cu propunerea Pricopie? Ăla care cerea arestarea lui Dragnea și care i-a organizat lui Iohannis mascarada aia de dezbatere cu el însuși? Sper că, dacă-l acceptă Iohannis, să-l ia cu el și pe Cumpănașu, că au colaborat bine pe proiecte europene. Și să pună tabloul cu Coldea în birou din Palatul Victoria”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Cine este Remus Pricopie

Cariera sa este legată în principal de domeniul educației. În 1996, Remus Pricopie și-a început activitatea în cadrul Ministerului Educației Naționale, ca Expert la Departamentul pentru Învățământ Superior și Cercetare. Ulterior, în baza expertizei și a experienței acumulate, a deținut următoarele funcții:

  • Purtător de cuvânt (1997; 2001);
  • Secretar General (2001);
  • Consilier (decembrie 2001 – iunie 2003; ianuarie – octombrie 2009);
  • Secretar de Stat în Ministerul Educației și Cercetării (2007 – 2008).

Cunoștințele și experiența managerială, precum și viziunea de ansamblu pe care a dobândit-o asupra sistemului educațional l-au propulsat în funcția de Ministru al Educației (decembrie 2012 – decembrie 2014), alături de Mihnea Costoiu care era ministru delegat pentru Învățământ Superior.

Remus Pricopie este Rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București (martie – decembrie 2012; decembrie 2014 – prezent) și profesor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. În perioada decembrie 2005 – noiembrie 2007 și decembrie 2008 – martie 2014 a deținut funcția de Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA.

Pricopie deține titlul de doctor în Științe Politice și este absolvent al programului Fulbright New Century Scholars. Deține o bogată experiență internațională dobândită cu precădere în Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.