Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a declarat că „matematic” s-a pierdut majoritatea în Parlament, prin faptul că nu a fost aprobată ordinea de zi a şedinţei în care era programată citirea moţiunii de cenzură.

„Matematic, s-a pierdut majoritatea, nu s-a aprobat ordinea de zi de astăzi. Urmează o nouă şedinţă a Birourilor permanente reunite ale celor două Camere, se face un nou program şi intrăm iarăşi în logica constituţională. Dacă liderii de grup pică de acord şi preşedinţii celor două Camere, respectiv eu şi domnul Meleşcanu, e posibil. Dar la ultimul Birou permanent am hotărât că totuşi o să facem unul luni”, a precizat Ciolacu.

Întrebat dacă votul pe moţiune va mai fi dat sâmbătă, aşa cum era stabilit de conducerea Parlamentului, Ciolacu a răspuns că nu.

„Acum s-a terminat, nu mai este posibil acum sâmbătă, fiindcă trebuie constituţional trei zile”, a explicate el.

Cât priveşte posibilitatea ca Viorica Dăncilă să-şi dea demisia în acest moment, Marcel Ciolacu a susţinut că înlăturarea unui guvern se face prin moţiune de cenzură.

„Înlăturarea unui guvern se face prin moţiune de cenzură. A fost un vot pe ordinea de zi. Guvernul va pleca când va trece moţiunea de cenzură”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.