Este război total între PSD și PNL. Social democrații au pierdut guvernarea și lansează atacuri în rafală la adresa noului Guvern Orban. Șeful Finanțelor Publice, Florin Cîțu, trece la contraatac. Dă de pământ cu PSD și spune că nu vor fi probleme.

Război pe față între PNL și PSD

Este un război pe față între PNL și PSD. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a lansat și un nou atac la adresa PSD privind bugetul. Dublarea alocațiilor copiilor reprezintă ultimul motiv de scandal dintre cele două tabere. PSD a forțat blocarea acestora, dar Executivul a blocat măsură pentru moment.

„A fost o ordonanţă de urgenţă prin care această dublare a alocațiilor a fost prorogată până la sfârşitul lunii iulie. Înseamnă că legea va fi implementată de la 1 august”, a spus Florin Cîțu, la Digi 24.

Mai mult, Cîțu dă asigurări că nu vor fi probleme cu banii în România. “Am spus tot timpul că în buget sunt veniturile estimate pentru plata tuturor cheltuielilor avute la momentul respectiv: pensii, salarii şi orice alte proiecte de investiții. Toţi banii sunt acolo. Iarăși, o acuzaţie mizerabilă din partea PSD: că nu sunt banii în buget. Este matematică elementară. Ştim care au fost cheltuielile, ştim câţi oameni primesc pensii, înmulţim cu pensia medie şi se văd.

Totul se calculează. Nu am supraestimat veniturile, de aceea avem un deficit de 4,6% din PIB. În ceea ce priveşte ce se întâmplă în viitor, asta depinde de evoluţia economică. Astăzi, nu există nicio îngrijoare. Banii sunt acolo”, a mai spus ministrul de Finanțe.