Social-democrații au lansat anumite informații în spațiul public, prin care îl acuzau pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, de faptul că se împrumută cu dobânzi uriașe, comparativ cu împrumurile făcute de PSD, în perioada guvernării. Însă, Florin Cîțu contraatacă și a publicat dovezi pe pagina sa de Instagram prin care a comparat dobânzile la care se împrumuta PSD și dobânzile împrumuturilor PNL.

Așadat, potrivit graficului prezentat de ministrul Finanțelor Publice, se poate observa că, în ceea ce privește dobânda la 6 luni, Partidul Național Liberal s-a împrumutat, în prezent, la o dobândă de 3,41%, mai mică, decât dobânda maximă la care s-a împrumutat PSD în perioada 2018-2019, mai exact 3,56%.

Situația este aceeași pe toate categoriile de dobânzi

În ceea ce privește dobânda la 12 luni, situația este aceeași cu cea prezentată mai sus. PNL s-a împrumutat tot la o dobândă de 3,41%, iar PSD a ajuns la 3,60%, în perioada guvernării. Dobânda la 3 ani pentru PNL este de 3,76% și din nou PSD s-a împrumutat la o sumă mult mai mare, de 4,41%. Aceeași situație se prezintă și pentru dobânda la 5 ani, dar și pentru dobânda la 10 ani.

De asemenea, amintim că și senatorul Daniel Zamfir, afiliat acum PSD, a pornit un atac la adresa ministrului Finanțelor. Acesta propunea în regim de urgență un proiect de lege prin care ministerul de Finanțe să nu se mai poată împrumuta fără aprobarea Parlamentului.

Daniel Zamfir a fost membru ALDE, iar recent s-a alăturat social-democraților.