Președintele Comisiei economice a Senatului, Daniel Zamfir, l-a luat la ochi pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. El a postat în ultimele zile mai multe mesaje pe Facebook, prin care arată că îl va chema la Comisia Economică pentru explicații pe Florin Cîțu, pentru că ”a scăpat complet boii”.

Dar cea mai importantă declarație a senatorului Zamfir este că va propune adoptarea în regim de urgență a unei legi prin care împrumuturile angajate de Guvern să fie aprobate de Parlament.

Explicații la Comisie

”Ministrul praf a scăpat complet boii. Îl voi chema urgent la Comisie să dea explicații!
Ca și cum nu ar fi fost de ajuns 20 de miliarde de lei împrumutați în doar două luni, Cîțu e de neoprit! Împrumută de pe piețele externe încă 3 miliarde de euro (!!!!), bineînțeles la cea mai mare dobândă de pe piață-2,04%, mai mare decât a Bulgariei, Poloniei și chiar Greciei! Așadar 7 miliarde de euro în două luni, e curată nebunie! Ce a făcut cu banii împrumutați până acum??”, a scris senatorul Zamfir.

”Cred că singura soluție să-l oprim pe ministrul ”praf” să ne bage-n faliment este ca împrumuturile angajate de Guvern să fie aprobate de Parlament. Nu mai putem lăsa un ministru vremelnic să îndatoreze nesăbuit Țara.

Acuzații de interese obscure

El pleacă, probabil să lucreze la cei pe care i-a servit, iar generația copiilor noștri va plăti prețul iresponsabilității sale. Am să propun urgent colegiilor mei proiectul de lege, pe care sper să-l adoptăm urgent, până nu e prea târziu”, se arată în altă postare de pe Facebook.

”Opriți-l, că ne îngroapă pe toți!

Ludovice, oprește-l pe Cîțu, că ne îngroapă-n datorii! După ce ca a împrumutat până acum peste 18 miliarde, vorbește acum de recesiune și de criză economică. O declarație din care câștigă iar băncile care vor crește dobânzile la împrumuturi și mai crește și cursul valutar.

Îmi e foarte clar că o ministrul „praf” o face cu interes. Oricum, cât mai e ministru , să-l țină cineva să nu mai facă vreo declarație lunea, ca vine răvășit rău după weekend…”, acuză senatorul Daniel Zamfir.