Senatorul Daniel Zamfir a anunțat luni pe Facebook că ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, va fi audiat luni on-line la Comisia Economică a Senatului, pentru a explica măsurile pe care le-a adoptat până acum, dar și care vor fi politicile economice pe care le are în vedere pentru viitor.

”Astăzi, la ora 14, la Comisia Economică a Senatului va fi audiat on-line, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Cîțu a ignorat până acum Comisia Economică a Senatului

Ce documente a secretizat și de ce?

Ce a făcut cu cei peste 125 miliarde împrumutați?

Cum a reușit „performanța” să ajungă-în numai 10 luni- din top 5 al țărilor cu creștere economică, în top 5 al datornicilor?

Cum va acoperi deficitul uriaș pe care l-a făcut? Va crește tva-ul?

Sunt numai câteva din întrebările pe care i le vom pune azi.”, a scris Zamfir pe internet, sfătuindu-i pe cei care îi urmăresc contul de Facebook să adreseze propriile întrebări ministrului de Finanțe.

Trebuie spus că Florin Cîțu a refuzat până acum de mai multe ori să se prezinte în fața Comisiei Economice a Senatului, deși a fost convocat, invocând diferite motive pentru a-și justifica absența.

”Cîțu: Zamfir face o lege doar pentru mine!”

Mai mult decât atât, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, consideră că propunerea legislativă privind modificarea Legii referitoare la responsabilitatea ministerială este făcută special pentru a-l trimite la puşcărie arătând, totodată, că se încearcă aprobarea actului normativ până la alegerile parlamentare.

Astfel, proiectul de act normativ depus la Senat, iniţiat de un grup de parlamentari preponderent de la PSD, prevede că refuzul repetat al unui membru al Guvernului de a se prezenta la lucrările comisiei parlamentare la care este invitat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

”Marcel Ciolacu foloseşte hamsterul lui Dragnea şi face o lege doar pentru mine! Sunt disperaţi şi încearcă orice doar să scape de mine. Marcel Ciolacu a găsit unealta perfectă să-i facă munca de jos – hamsterul lui Dragnea. Inginerul şef peste comisia economică, da se întâmplă de ani bun în Parlament, şi campion la legi respinse de CCR, îşi pune semnătura pe încă o mizerie de lege.”, a acuzat public Cîțu, într-o postare pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM/George Călin