Premierul Marcel Ciolacu a menționat că a avut o discuție cu angajații din Guvern și cu Alexandru-Mihai Ghigiu, șeful Cancelariei prim-ministrului. Discuția a vizat greva japoneză a lucrătorilor din Executiv. Șeful Guvernului a spus că a promis organizarea unui eveniment de teambuilding pentru a avea ocazia să îi cunoască pe toți angajații din Guvern. El a menționat că acest lucru va avea loc după ce se va pensiona.

„Am înţeles că au avut o discuţie cu şeful Cancelariei. Nu am apucat să cunosc pe toată lumea din Guvern. Am şi promis că poate fac un team building, dar după ce ies la pensie.

Eu sunt un om foarte deschis şi am stat de vorbă cu fiecare categorie în parte”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat despre faptul că angajaţii din Guvern au intrat în grevă japoneză, vineri la Piatra Neamț.

Angajații din aparatul de lucru al Guvernului sunt în grevă japoneză

Vineri, angajații din aparatul de lucru al Guvernului sunt în grevă japoneză. Ei au afișat anunțuri cu acest mesaj pe ușile birourilor din Palatul Victoria sau purtând banderole pe braț.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a vorbit și despre sindicaliştii din muzee. El a declarat că Guvernul va încerca să reglementeze situația muzeografilor în ședința de săptămâna viitoare.

„Săptămâna viitoare vom încerca să reglăm situaţia în şedinţă de guvern. (…) Încerc să găsesc un echilibru şi să nu mai creăm frustrări în societate”, a afirmat premierul.

Ciolacu i-a invitat pe muzeografi la negocieri

El a precizat că înţelege situaţia muzeografilor şi i-a invitat la masa negocierilor.

„Sunt un om foarte deschis, am stat de vorbă cu fiecare categorie în parte. Fiecare categorie are specificul ei. Muzeografii au problema că s-au mărit salariile în educaţie şi reclamă faptul că fac aceeaşi muncă şi retribuirea este diferenţiată. (…)

Noaptea Muzeelor creează un spirit. Nu trebuie să aduci atingeri unui spirit şi unei poveşti frumoase, chiar pentru un interes direct”, a susţinut Ciolacu.

Premierul a spus că se va duce voluntar 4 ore la Muzeul Antipa

Premierul Marcel Ciolacu le-a răspuns sindicaliștilor din muzee care i-au propus un contract de voluntariat pentru patru ore pe zi. Acesta a afirmat că este dispus să se implice și să meargă voluntar la Muzeul Antipa pentru evenimentul „Noaptea Muzeelor”. El a spus că va sta patru ore voluntar.

„O să beau o cafea şi voi rezista”, a adăugat el.

Totodată, a subliniat că este deschis la dialog și ar aprecia o discuție constructivă cu sindicaliștii. El este de părere că nimeni nu este nici obtuz, nici înclinat către polemică. El a menționat că evenimentul „Noaptea Muzeelor” contribuie la atracția culturală și la crearea unui spirit comunitar.

Din acest motiv, consideră că este important să nu se afecteze această tradiție și această atmosferă pozitivă.

„Dar mi-ar plăcea mult să nu mai folosim, mai ales dacă este deschidere, hai să stăm la masă şi să discutăm aşezat, fiindcă nu e nimeni nici obtuz, nici pornit. Există nişte limite pe care trebuie să le respectăm şi să ne încadrăm.

Cu certitudine România are nevoie de o normalitate, de o abordare echilibrată şi categorică. România are nevoie de reforme, de o reaşezare a lucrurilor într-o direcţie corectă”, a afirmat şeful Guvernului.