Marți, 3 martie, începând cu ora 12.00 salariații fabricii IMGB vor protesta în fața Guvernului, se arată într-un comunicat de presă emis de Sindicatul Independent Dreptatea, afiliat confederaţiei CNS Cartel Alfa.

Motivul protestului este închiderea societății SC IMGB SA de către firma coreeană Doosan Heavy Industries.

Salariații solicită intervenția Guvernului pentru blocarea închiderii și demolării fabricii, se mai arată în comunicat.

Întreprinderea de Maşini Grele Bucureşti, pe scurt IMGB, este un producător de echipamente şi componente grele pentru industria extractivă, navală, siderurgică şi energetică, inclusiv nucleară.

”Constrângerile legate de activitatea curentă și comerciale”

Potrivit unui document publicat deja în Monitorul Oficial, platforma IMGB se va închide definitiv în 2020. Astfel, acţionarii companiei au fost convocaţi pentru ”aprobarea încetării activităţii de producţie a Societăţii în cel mai scurt timp posibil”.

Iar explicaţia pentru închiderea uzinei-mamut este formulată scurt în document: ”date fiind constrângerile legate de activitatea curentă şi a celor comerciale”.

Considerată drept una dintre mândriile ţării în perioada comunistă, platforma IMGB peste 13.000 de angajaţi şi o producţie record care ajunsese la peste 130.000 de tone.

Nicolae Ceauşescu vizita foarte des complexul industrial, de multe ori alături de alţi şefi de stat.

Acum, uzina este deţinută de grupul coreean Doosan şi are peste 400 de angajaţi, care vor rămâne toţi fără un loc de muncă.