La sfarsitul anului trecut, compania imobiliara RealTime a intermediat vanzarea uneia dintre cele mai mari hale de productie/depozitare construita in anii ’80, situata in interiorul Bucurestiului, al carei pret de tranzactionare a fost de cinci milioane de euro + TVA.

Constructia are o suprafata totala de 11.700 mp si este situata pe un teren de 22.700 mp in incinta platformei industriale IMGB.

Imobilul a fost achizitonat de catre una dintre cele mai importante firme importatoare si distribuitoare de piese si accesorii auto din Romania, ca necesitate a dezvoltarii si relocarii din centrul orasului.

“Tranzactia este una reprezentativa, deoarece imobilul a fost ridicat pentru a ajuta la constructia socialismului, devenind un bun necesar pe piata concurentiala capitalista”, a declarat Valentin Croitoru, Lands&Industrial Properties Department Manager in cadrul RealTime Imobiliar.

Intreprinderea de Masini Grele Bucuresti (IMGB) a fost privatizata in 1998, pretul de vanzare al companiei catre norvegienii de la Kvaerner fiind de circa 500.000 de dolari. Ulterior, Kvaerner IMGB a fost preluat de gigantul coreean Doosan.

Data: 11 ianuarie 2008

Sursa: RealTime