„Traian Băsescu oricând poate fi o propunere pentru funcţia de prim-ministru al României şi are suficientă experienţă pentru a trece ţara printr-un moment de criză”, a argumentat Tomac.

Noi consultări.Desemnarea lui Ludovic Orban

Eugen Tomac spune despre Curtea Constituţională că este politizată, în contextul în care instituţia a decis, luni, că desemnarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară în funcţia de premier e neconstituţională.

Mai mult, Tomac consideră că preşedintele României trebuie să convoace partidele la noi consultări şi să termine „aventura” privind anticipatele.

Motivul din spatele deciziei

„Asistăm la un moment pe care puţină lume îl estima că se poate întâmpla. Preşedintele are obligaţia de îndată să convoace partidele la noi consultări. Cred că ţara trebuie să aibă în timpul cel mai scurt un guvern capabil să gestioneze treburile publice într-un moment de tranziţie”, a mai spus Eugen Tomac.

CCR a admis că desemnarea lui Orban este neconstituţională.

Președintele Klaus Iohannis a evitat să vorbească despre această propunere. Întrebat despre Traian Băsescu, Iohannis a spus: “Deocamdată, n-am făcut consultări, am primit doar propuneri”.