Curtea Constituțională a admis, luni, sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier. Așadar, cvorumul nu va mai fi ținut, iar președintele României va trebui să aleagă un nou premier.

Ludovic Orban a fost desemnat pentru a doua oară premier, după ce Guvernul, pe care l-a condus timp de câteva luni, a fost demis, prin moțiunea de cenzură înaintată de PSD.

Marcel Ciolacu a sesizat CCR

În urmă cu puțin timp, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, și Titus Corlățean, președinte interimar al Senatului, au sesizat Curtea Constituțională în ceea ce privește desemnarea lui Orban ca prim-ministru.

Timp de două zile, de pe 17 pe 19 februarie, miniștrii din Guvernul Orban au fost audiați în comisiile reunite ale Parlamentului. Astfel, din cei 16 membri ai Executivului, doar patru au primit aviz pozitiv și anume: Nicolae Ciucă – Apărare, Bogdan Aurescu – Externe, Virgil Popescu – Economie și Adrian Oros – Fonduri Europene.

În plus, votul de învestire va avea loc azi, în plen, începând cu ora 16:00.