Deși actuala conducere a PSD, în frunte cu președintele Viorica Dăncilă și secretarul general Mihai Fifor, a încercat să prezinte dezastruoasa înfrângere din alegerile prezidențiale ca pe o victorie, prin prisma numărului de voturi obținut, consecințele se anunță dramatice pentru partid.

Astfel, nu doar întreaga echipă de conducerea va fi schimbată în bloc, dar s-a vehiculat inclusiv ideea de a fi schimbat și numele partidului. Astfel, liderii PSD au discutat despre schimbarea numelui partidului, din cauza conotațiilor negative.

Surse PSD susțin că Viorica Dăncilă ar fi acceptat propunerea lui Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, singurul social-democrat care mai deține în prezent o funcție de înaltă demnitate publică, și ar urma să își depună mandatul în ședința CEX de marți, informează g4media.ro.

Iar tabăra condusă de Marcel Ciolacu ia în calcul ca Mihai Fifor și Eugen Teodorovici să fie excluși din partid. Asta în contextul în care cei doi nu sunt de acord să facă un pas înapoi după eșecul de la alegerile prezidențiale.

În biroul președintelui Camerei Deputaților s-a stabilit care va fi noua conducere interimară a partidului, până la organizarea unui congres: Marcel Ciolacu – președinte interimar, Paul Stănescu – Secretar General. Iar funcția de Președinte Executiv va fi ocupată cel mai probabil de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.