Prognoza meteo pentru vineri, 14 februarie?

Vineri se va înregistra o vreme caldă pentru aceasta perioadă din an. Cerul va avea înnorări şi temporar se vor înregistra şi precipitaţii, pe arii relativ extinse în jumătatea de vest a ţării şi doar izolat în rest, în timpul zilei, în timp ce noaptea se vor înregistra precipitaţii doar local, în special în zonele de sud, est şi centru ale ţării. Precipitaţiile vor lua formă de lapoviţă şi ninsoare la munte, vor fi mixte în Maramureş şi în rest predominant sub formă de ploaie. La munte se va putea forma polei, izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în zonele înalte, unde se vor înregistra viteze la rafală de 70-80 km/h, în timp ce în est şi sud-est rafalele vor atinge 40-50 km/h.

Mercurul din termometre va arăta între 4 grade în Maramureş şi 13 grade în zona Bărăganului. Temperaturile minime se vor situa între -2 şi 6 grade Celsius.

Cum va fi vremea sâmbătă, 15 februarie?

Vremea va continua să fie caldă şi sâmbătă, în special în jumătatea de sud a României. În timpul zilei, cerul va fi mai mult noros în nor, centru şi est şi temporar noros în rest. Noaptea, cerul va deveni variabil. În prima parte a intervalului trecător, se vor înregistra precipitaţii slabe local în Dobrogea şi izolat în Muntenia şi Moldova. Acestea vor căpăta formă de ninsoare pe suprafeţe mici la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua, în zonele de munte, în est şi în sud-est.

Mercurul din termometre va arăta între 3 şi 13 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Oltenia. Temperaturile minime vor fi, în general, între -7 şi 3 grade, potrivit antena3.ro.

Prognoza meteo pentru duminică, 16 februarie?

În ultima zi a weekend-ului, vremea se va menţine în general frumoasă şi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua în regiunile sud-vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, înregistrându-se unele intensificări doar pe crestele montane.

Mercurul din termometre va arăta între 4 şi 12 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor scădea între -11 şi 4 grade. Mai ales noaptea, pe arii restrânse, în zonele joase de relief, va fi ceaţă.