Prognoza meteo, miercuri

Vremea va fi închisă, cu nebulozitate stratiformă şi ceaţă asociată cu depunere de chiciură în zonele joase din Oltenia, Muntenia, sudul şi centrul Moldovei, dar şi în Dobrogea. Aceste fenomene vor persista în cea mai mare parte a intervalului, iar temperaturile vor fi în jurul celor specifice pentru mijlocul lunii ianuarie. Trecător şi izolat va burniţa sau va fulgui şi vor fi condiţii de polei.

În restul ţării, cerul va fi variabil la senin, cu nori joşi şi ceaţă pe spaţii mai restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea, cu precădere pe văi şi în depresiuni, iar vremea va fi mult mai caldă decât normal. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor situa între -2 şi 2 grade Celsius în zonele cu ceaţă persistentă şi între 10 şi 12 grade în zonele deluroase, în special cele din vestul ţării. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -16 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 2 – 3 grade în Dealurile Banatului şi Crişanei, precum şi în zona de litoral.

Prognoza meteo, joi

În sudul şi estul ţării, vremea va fi în general închisă joi, cu valori termice specifice perioadei, în condiţii de nebulozitate stratiformă şi ceaţă asociată şi cu depunere de chiciură. Există şanse de burniţă şi ar putea fulgui, precum şi formare de polei, însă izolat şi trecãtor. În celelalte regiuni ale ţării, regimul termic va fi mai ridicat decât în mod normal. După-amiaza la deal şi la munte, cerul va fi variabil, iar ceaţa cu chiciură se va semnala pe spaţii restrânse, mai ales dimineaţa. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor situa între -1 şi 10 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -14 grade, potrivit antena3.ro.

Prognoza meteo, vineri

În zonele joase de relief din sudul şi estul ţării va mai fi nebulozitate joasă sau ceaţă, local persistente, iar cu o probabilitate mai mare noaptea, izolat asociate cu burniţă sau fulguieli. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar ceaţa va apărea pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime se vor situa între -1 şi 9 grade, iar cele minime între -7 şi 2 grade.