Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, vor fi vizate judeţele din Transilvania şi Moldova, precum judeţele Mureş, Harghita, Botoşani, Suceava (zona joasă), Neamţ (zona joasă) şi Iaşi, transmite agerpres.

Aici se vor fi semnalate precipitaţii mixte, care local favorizează depuneri de polei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

 

Tot astăzi, ANM a emis două noi avertizări nowcasting Cod galben de lapoviţă şi polei, valabile pe raza a patru judeţe din nordul, nord-vestul şi centrul ţării.

Conform prognozei de specialitate, până la ora 14:00, în judeţele Covasna şi Braşov, respectiv până la ora 15:00 în judeţele Maramureş şi Satu Mare, se vor semnala precipitaţii mixte şi depuneri de polei.

 

Cum va fi vremea în restul țării

 

În ceea ce privește vremea de astăzi, în geleral cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special în nord, în centru şi în nord-est. În zonele joase, cu precădere dimineaţa şi noaptea, local va fi ceaţă.

Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între -2 și 7 grade Celsius. Acestea vor fi mai scăzute în zonele cu ceață și mai ridicate și mai ridicate în Oltenia și Muntenia. Minimele vor fi cuprinse între -12 şi -2 grade Celsius.