Se schimbă vremea în România. S-a aflat prognoza meteo. Meteorologii anunță vreme extrem de capricioasă în majoritatea regiunilor din țară. Cei de la Adiministrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis mai multe avertizări meteo din cauza ceții. Se anunță atât vreme rece, cât și ceață.

Meteo 14 ianuarie 2020

În zonele joase de relief, local va fi nebulozitate stratiformă sau ceață, persistente pe arii restrânse, iar în restul țării cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale ale acestei date în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 8 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, dar și mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest.

Cum va fi vremea în București

În București, în prima parte a zilei și noaptea va fi nebulozitate joasă sau ceață, iar după-amiază cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5, 6 grade, iar cea minimă în jurul a -2 grade.

La deal şi la munte, în condiţii de cer mai mult senin, vremea va fi în orele amiezii mult mai caldã decât în mod obişnuit în a doua decadã a lunii ianuarie. Temperaturile maxime vor fi de la -2…2 grade în zonele cu ceaţã persistentã şi 10…11 grade în cele deluroase din sudul ţãrii. Noaptea nebulozitatea de plafon jos şi ceaţa se vor semnala pe spaţii extinse în regiunile extracarpatice şi pe areale mai mici în zonele joase din vest şi centru. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -13 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 1…3 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.