Maximele pornesc de la 13 grade Celsius în nord-estul României, ajungând la 18-19 grade în sudul țării.

Cum va fi vremea în țară?

În Dobrogea și Bărăgan va fi însorit aproape toată ziua, iar vântul va bate mai intens pe litoral. Temperaturile cresc ușor față de vineri, dar se mențin sub mediile perioadei. Vor fi cel mult 16-17 grade după prânz.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea va fi frumoasă, dar cu temperaturi sub media perioadei. După-amiaza însă, maximele vor atinge aproximativ 17 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, va fi frig la începutul zilei. Norii apar destul de rar, iar temperaturile urcă până la 16 grade. În Bucovina va fi mai răcoare, deoarece se vor înregistra doar 13 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se înnorează din când în când, fiind posibil să și plouă. Vor fi și perioade cu soare, iar maximele vor ajunge până la 16 grade Celsius. Noaptea vine cu temperaturi în creștere și minime în jur de 7 grade.

În vestul țării, atmosfera este schimbătoare, cu câteva averse posibil însoțite de tunete și fulgere. Va fi mai frig decât este normal în acest moment al anului. Maximele nu vor trece de 16 grade.

În Transilvania, va fi frig în prima parte a zilei. Vremea se încălzește după prânz, când se ating 16-17 grade în vestul regiunii. În zonele de munte apar ploi slabe, de scurtă durată.

În Oltenia se înnorează din când în când și s-ar putea să vină și câteva averse. Vremea va fi în general bună, dar temperaturile se mențin sub normal, și vor fi 17-18 grade.

În sudul țării, vremea va fi însorită și un pic mai caldă decât cea de vineri. Vântul adie plăcut și temperaturile urcă până la 18, poate 19 grade.

Vremea în Capitală

În București, vremea se va încălzi după o dimineață rece. Maxima atinge în jur de 18 grade, deși, acum, ar trebui să fie aproximativ 21 de grade. La noapte, vor fi 7 grade în centru și 4 grade la marginea orașului.

Vremea la munte

La munte, se domolește vântul, dar vremea rămâne răcoroasă. Se vor aduna câțiva nori, care vor aduce scurte reprize de ploaie. Pe creste, ar putea cădea lapoviță sau chiar ninsoare.

Vremea la mare

Pe litoral, vremea va fi frumoasă. Pot apărea câteva înnorări, dar nu va ploua. Vântul mai are unele intensificări la începutul zilei, iar temperaturile rămân modeste. În stațiuni, vor fi cel mult 15-16 grade.