Meteorologii au anunțat care va fi prognoza meteo valabilă între 25 mai și 22 iunie. Începând de săptămâna viitoare vremea va fi răcoroasă şi va ploua în est, sud-est şi zona centrală.

Potrivit ANM, în săptămâna viitoare,  temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile

Începând din 1 iunie și până pe 8 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice.

În săptămâna 8 – 15 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată ţara. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în cea mai mare parte a ţării, cu excepţia regiunilor sudice şi sud-estice, unde local cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare.

Spre sfârșitul lui iunie, mai exact între 15 -22 iunie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în jumătatea nordică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.